پشتین: سرپرست صدارت پاکستان با پاسپورت افغانستان در بریتانیا زندگی می‌کرد

انوارالحق کاکر، سرپرست صدارت پاکستان

منظور پشتین،‌ رهبر جنبش تحفظ پشتون‌، ادعا می‌کند که انوارالحق کاکر، سرپرست صدارت پاکستان، زمانی با استفاده از پاسپورت افغانستان در بریتانیا منحیث پناهنده زندگی می‌کرد.

پشتین در مصاحبه با صدای امریکا گفت که حکومت پاکستان از طریق فشار بر مهاجرین افغان از یک سو می‌خواهد اهداف سیاسی خود را به دست بیاورد و از سوی دیگر می‌خواهد توجه افغان‌های ثروتمند و جامعه بین المللی را جلب کند.

پاکستان به تاریخ سوم اکتوبر سال روان میلادی به همه مهاجران غیرقانونی مستقر در آن کشور تا اول نومبر مهلت داده تا دواطلبانه به کشور‌های شان برگردند، به شمول ۱.۷ میلیون مهاجر افغان.

پشتین با بخش پشتوی صدای امریکا گفت:" انوارالحق کاکر،‌ سرپرست صدراعظم پاکستان که زمانی با پاسپورت افغانستان منحیث پناهنده در بریتانیا زندگی می‌کرد، این حیثیت اخلاقی را ندارد که مهاجرین افغان را از پاکستان اخراج کند."


رهبرجنبش تحفظ پشتون‌ در این مورد شواهدی را ارایه نکرد که آیا کاکر زمانیکه در بریتانیا زندگی می‌کرد، به واقعیت از پاسپورت افغانستان استفاده کرده یا نه.

با اینحال، مرتضی سولانگی، وزیر اطلاعات پاکستان این ادعاها را رد کرده گفت که هیچ مدرکی وجود ندارد که گویا انوارالحق کاکر با پاسپورت افغانستان در بریتانیا به سر برده باشد.

سولانگی به صدای امریکا گفت: "پشتین هر چه می‌خواهد بگوید، اما ما زمانی پاسخ خواهیم داد که وی یا هر کس دیگر مدارک ارایه کنند. همچنین، پشتین تنها کسی نیست که این ادعا را دارد. این ادعا از دیرزمانی به اینسو در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود، اما هیچ مدارکی برای ثبوت آن وجود ندارد."

صدای امریکا برای دریافت واکنش حکومت پاکستان در پیوند به اظهارات پشتین در مورد انوارالحق کاکر با وزارت خارجۀ پاکستان نیز به تماس شده است، اما تا اکنون پاسخی دریافت نکرده است.

به اساس گزارش‌ها که در رسانه‌های پاکستان نشر شده، انوارالحق کاکر نزدیک به ۱۰ سال در بریتانیا زندگی کرده، اما در مورد ادعای پشتین که گویا کاکر از پاسپورت افغانستان استفاده کرده است، گزارشی منتشر نشده است.

قبل از ادعای پشتین، شماری از فعالان دیگر نیز در پاکستان گفته بودند که کاکر در بریتانیا با استفاده از پاسپورت افغانستان زندگی می‌کرد. اما کاکر تا کنون در این مورد ابراز نظر نکرده است.

مقامات پاکستان روز دوشنبه ۳۰ اکتوبر گفتند که در دو ماه گذشته نزدیک به ۲۰۰ هزار افغان به صورت دواطلبانه به افغانستان برگشته اند.

با آنکه نهادهای مدافع حقوق بشر به شمول چندین ادارۀ سازمان ملل متحد از پاکستان خواسته اند که روند خروج اجباری مهاجرین افغان را متوقف کند و آن را مغایر قوانین بین‌المللی خوانده اند، حکومت پاکستان در واکنش گفته است که تصمیم آن کشور مبنی بر اخراج مهاجرین فاقد مدرک مبتنی بر قوانین داخلی این کشور بوده است.

سرفراز بوگتی، سرپرست وزارت داخلهٔ پاکستان، روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری گفت افرادیکه پس از ضرب‌الاجل تعیین شده در آن‌ کشور باقی می‌مانند، دستگیر و قبل از اینکه اخراج شوند،‌ به مراکز اخراج اجباری منتقل خواهند شد.