اسپر: از توسل به قانون ضد شورش حمایت نمی‌کنم

وزیر دفاع ایالات متحدۀ امریکا گفته است که مخالف توسل به قانون ضد شورش است؛ قانونی که به رییس جمهور ایالات متحده صلاحیت می‌دهد تا از قوت نظامی در داخل قلمرو این کشور استفاده کند.

مارک اسپر روز چهارشنبه سوم جون (۱۴ جوزا) در سخنرانی در مقر وزارت دفاع ایالات متحده گفت که این قانون به عنوان آخرین گزینه، تنها در حالت اضطراری و وخیم استفاده می‌شود و به گفتۀ وی وضعیت امریکا در حال حاضر ایجاب توسل به این قانون را نمی‌کند.

دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده در پی تظاهرات خشونت‌بار یک هفتۀ اخیر در بیش از ۲۰ ایالت امریکا هشدار داد که برای توقف این "عمل تروریستی داخلی" از همه منابع "نظامی و غیرنظامی" فدرال کار خواهد گرفت.

اعتراضات در ایالات متحده پس از آن شروع شد که جورج فلوید، مرد سیاه‌پوست امریکایی در شهر مینیاپولیس ایالت منیسوتا در بازداشت پولیس درگذشت.

ساعتی پیش از مرگ جورج، یک پولیس سفید پوست در تلاش برای بازداشت وی به ظن استعمال پول جعلی، برای چندین‌ دقیقۀ پیهم زانوی خود را بر گردن وی گذاشته بود و جورج فریاد می‌کشید که نفس کشیده نمی‌تواند. نتایج کالبدشکافی نشان داده است که جورج فلوید در اثر خفگی جان باخته است.

آقای اسپر گفت: "نه به عنوان وزیر دفاع، بلکه به صفت سرباز و منسوب پیشین گارد ملی می‌گویم که استفاده از نیروی نظامی برای تنفیذ قانون، باید آخرین گزینه باشد و تنها در عاجل‌ترین و هولناک‌ترین وضعیت به کار بسته شود. اکنون در چنان اوضاعی قرار نداریم. من توسل به قانون ضد شورش را حمایت نمی‌کنم".

وزیر دفاع امریکا همچنین گفت که کشته شدن جورج فلوید "جرم شنیع" بود و به گفتۀ وی پولیسی که سبب مرگ وی شده است، باید حسابده قرار گیرد. او افزود که نژاد پرستی در امریکا واقعی است و افزود که باید در مقابل آن مبارزه شود تا اینکه از بین برود.

تا کنون ۲۸ ایالت امریکا و شهر واشنگتن دی سی، گارد ملی را برای کمک به پولیس توظیف کرده اند. نیروی مرکزی گارد ملی امریکا گفته است که تا کنون ۲۰۴۰۰ منسوب گارد ملی برای پاسخگویی به "ناآرامی عامه" توظیف شده اند.

قوای نظامی امریکا عموماً از انجام وظایف پولیس، یعنی تنفیذ قانون، در داخل قلمرو ایالات متحده منع شده اند، اما بر اساس قانون ضد شورش که در سال ۱۸۰۷ تصویب شد، در شرایط خاص می‌توان به این قانون توسل جست.

آخرین بار این قانون در سال ۱۹۹۲ در ایالات متحده تطبیق شده بود، در آن زمان والی کالیفورنیا برای مهار کردن شورش‌هایی که در پی لت و کوب یک مرد سیاه‌پوست توسط پولیس شکل گرفته بود، از رییس جمهور امریکا خواستار توسل به قانون ضد شورش شد و جورج هربرت بوش، رییس جمهور آن وقت امریکا نیز به خواست وی لبیک گفت.

مخالفت وزیر دفاع امریکا با توسل به قانون ضد شورش در حالی بیان می‌شود که چندین جزوتام اردوی امریکا هم اکنون در ساحات اطراف شهر واشنگتن دی سی در حالت آماده باش قرار دارند، تا در صورت ضرورت وارد پایتخت شوند.