جمهوریخواهان از نحوهٔ‌ خروج امریکا از افغانستان انتقاد کردند

کیوین مک‌کارتی،‌ رهبر اقلیت جمهوریخواه در مجلس نمایندگان ایالات متحده، گفته است که واشنگتن از همه امکانات و فرصت‌ها برای خروج امریکایی‌ها از افغانستان کار بگیرد

کیوین مک‌کارتی،‌ رهبر اقلیت جمهوریخواه در مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده، با انتقاد از عملکرد ادارهٔ جو بایدن در افغانستان گفته است که روند تخلیه "شاید بزرگترین ناکامی حکومت امریکا در عرصهٔ نظامی در طول حیات من" باشد.

آقای مک‌کارتی این اظهارات را روز سه شنبه ۳۱ آگست (نهم سنبله) در یک کنفرانس خبری در حضور شماری از اعضای جمهوریخواه مجلس نمایندگان و نظامیان پیشین امریکا که در افغانستان خدمت کرده اند، بیان کرد.

آقای مک‌کارتی تعهد کرد که جمهوریخواهان قصر سفید را زیر فشار قرار خواهند داد تا واضح شود که چه کاری در روند تخلیه نادرست انجام شد و تاکید کرد که " ما هرگز نمی توانیم این اشتباه را بار دیگر تکرار کنیم."

اما جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده در عین روز در یک خطابه به مردم امریکا ماموریت تخلیۀ نظامی از افغانستان را بزرگترین ماموریت انتقالاتی در تاریخ خواند و به خاطر اجرای آن از نظامیان و دپلوماتان امریکایی قدردانی کرد.

قبل بر این،‌ گروهی از قانونگذاران جمهوریخواه صبح سه شنبه در صحن مجلس نمایندگان امریکا گردهم جمع شدند و به خاطر یادبود از ۱۳ نظامی ایالات متحده که پنجشنبهٔ گذشته به اثر حملات انتحاری در میدان هوایی کابل کشته شدند، برای یک دقیقه سکوت کردند.

در حملۀ انتحاری پنجشنبهٔ گذشته که مسوولیت آنرا شاخه خراسان داعش بر عهده گرفت،‌ بیش از ۱۶۰ غیر نظامی افغان نیز کشته شدند.

اعضای جمهوریخواه مجلس نمایندگان امریکا همچنین خواهان رای گیری در مورد پیشنهادی شدند که از سوی مایک گالاگر، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان، ارایه شده است.

آقای گالاگر در پهلوی سایر مسایل، خواهان تهیه گزارشی شده است که چرا شهروندان امریکایی و متقاضیان ویزهٔ ویژه مهاجرت به امریکا یا (SIV) هنوز هم در افغانستان باقی مانده اند.

آقای مک کارتی در مورد امریکایی هایی که هنوز هم در افغانستان به سر می برند گفت که "پلان برای خروج امریکایی ها چست؟‌ هیچگاهی در طول زندگی ام فکر نمی کردم که یک اداره آگاهانه تصمیم بگیرد و امریکایی ها را پشت سر بگذارد. فقط دو هفته پیش رییس جمهور به ملت وعده داد تا زمانیکه همه امریکایی ها را بیرون نکند [افغانستان] را ترک نخواهد کرد."

رییس جمهور ایالات متحده گفت که از ماه مارچ به اینسو ۱۹ بار با شهروندان امریکا مستقر در افغانستان تماس گرفته شد تا افغانستان را ترک کنند. او گفت که تا شام دوشنبه ۳۰ اگست حدود ۵۵۰۰ شهروند امریکا از افغانستان به بیرون از آن کشور منتقل شدند.

آقای بایدن گفت که از میان ۱۰۰ تا ۲۰۰ امریکایی که در افغانستان باقی مانده اند شمار زیاد شان تابعیت دوگانه دارند که به خواست خودشان در افغانستان باقی مانده اند. او گفت که اگر آنان خواسته باشند افغانستان را ترک کنند، حکومت ایالات متحده ترتیبات خروج آنان را فراهم خواهد کرد.

آقای مک کارتی همچنین گفت که ایالات متحده باید از هر فرصت و گزینهٔ که در اخیتار دارد، برای خروج شهروندان امریکایی از افغانستان کار بگیرد.

این رهبر اقلیت جمهوریخواه از ننسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان امریکا، نیز خواست تا همین حال دست به کار شود و برای خروج شهروندان باقی مانده امریکایی از افغانستان تلاش کند.

افزون بر شهروندان امریکا، بر اساس گزارش ها،‌ ده‌ها هزار نفر از متقاضیان (SIV) که با تسلط طالبان زندگی شان با خطر بیشتر انتقامجویی مواجه است،‌ هنوز هم در افغانستان به سر می برند.

ایالات متحده و متحدین آن بر گروه طالبان فشار وارد کرده اند تا به همکاران افغان و شهروندان آسیب پذیر آن کشور اجازه سفر به خارج از افغانستان را بدهد.