بنی گنتز، یکی از اعضای میانه رو کابینه جنگ اسراییل روز شنبه ۱۸ می (۲۹ ثور) تهدید کرد که در صورت عدم تصویب طرح جدیدی در سه هفته دیگر برای جنگ غزه، از حکومت استعفا خواهد داد؛ تصمیمی که بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل را بیشتر به متحدان راست افراطی متکی خواهد ساخت.
این هشدار گنتز، که عضو این کابینه سه نفره است، تعمیق شکاف در رهبری اسراییل را نشان میدهد که در جنگ بیش از هفت ماه در غزه هنوز به اهداف اعلام شده خود برای برچیدن حماس و بازگرداندن تعداد زیادی از گروگان های ربوده شده به خانه، نرسیده است.
گنتز، طرح شش مادهای را ارایه کرده که شامل بازگشت گروگانها، پایان دادن به حکومت حماس، غیرنظامی کردن نوار غزه و ایجاد یک اداره بینالمللی برای امور غیرنظامی با همکاری امریکا، اروپا، کشورهای عربی و فلسطین است. این طرح همچنین از تلاش ها برای عادی سازی روابط با عربستان سعودی و گسترش خدمت نظامی به همه اسراییلیها حمایت می کند.
گنتز اعلام کرد که دستیابی به این اهداف آسان نخواهد بود، اما با تعریف واضح و جسورانه اهداف میتوان مسیر طولانی به سمت قله را انتخاب کرد. او همچنین با اشاره به صحبتهایش با رهبران جهان و عرب گفت که میداند اهداف استراتیژیک مورد نظر او قابل دستیابی هستند.
او گفت: "اگر شما راه متعصبان را انتخاب کنید و تمام ملت را به گودال هدایت کنید، ما مجبور به ترک حکومت خواهیم شد."
نتنیاهو در بیانیهای که رسانههای اسراییل منتشر کرده اند، در واکنش به اظهارات گنتز گفته است که او به جای حماس به صدراعظم ضرب العجل داده است و شرایط او را به معنی شکست به اسراییل خوانده است.
دفتر نتنیاهو تهدید بنی گنتز برای خروج از حکومت را رد کرده و اعلام کرده است که شرایطی که بنی گنتز تعیین کرده، حرفهای بیاساسی هستند که معنای روشنی دارند- "پایان جنگ و شکست برای اسراییل، ترک بیشتر گروگانها، باقی ماندن حماس به قوت خود و تأسیس دولت فلسطینی".
گنتز، رقیب سیاسی دیرینه نتنیاهو است که در روزهای آغازین جنگ به ایتلاف او و کابینه جنگ پیوست.
خروج او، نتنیاهو را بیش از پیش متعهد به متحدان راست افراطی خواهد کرد که در مذاکرات بر سر آتش بس و آزادی گروگان موضع سختی اتخاذ می کنند و معتقدند اسراییل باید غزه را اشغال کند و شهرک های یهودی را در آنجا بازسازی کند.
این در حالی است که چند روز پیش یووا گالانت، وزیر دفاع و سومین عضو کابینهٔ جنگ اسراییل از رویکرد نتنیاهو انتقاد کرده و گفته بود که در صورت انتخاب اسراییل برای اشغال مجدد غزه، در سمت خود باقی نخواهد ماند.
گالانت نیز از حکومت خواسته بود تا برنامههای را برای اداره غزه پس از پایان جنگ ارایه کند.
مخالفت وزیر دفاع اسراییل با اداره غزه از سوی کشورش همسو با اظهارات مقامات امریکایی و اروپایی مبنی بر لزوم ارایه طرحی پایدار از سوی نتنیاهو برای اداره غزه پس از شکست حماس است.
گنتز با انتقاد از نتنیاهو گفت: "ملاحظات شخصی و سیاسی شروع به نفوذ به مقدسات امنیت اسراییل کرده است." منتقدان نتنیاهو را متهم میکنند که به دنبال طولانی کردن جنگ برای جلوگیری از برگزاری انتخابات جدید است، اتهاماتی که او رد می کند.
نظرسنجی ها نشان می دهد که نتنیاهو در انتخابات جایگزین خواهد شد و گنتز محتمل ترین نامزد صدارت آینده خواهد بود. گنتز در سخنرانی خود خطاب به نتانیاهو گفت: "مردم اسراییل شما را زیر نظر دارد."
نتنیاهو در چند جبهه تحت فشار فزایندهای قرار دارد. تندروها میخواهند که حمله نظامی به جنوبی ترین شهر غزه، رفح ادامه یابد. متحدان ارشد چون ایالات متحده و سایرین نسبت به حمله به شهری که بیش از نیمی از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه در آن پناه گرفته اند هشدار داده اند و تهدید کرده اند که حمایت خود را به دلیل بحران بشری و گرسنگی غزه کاهش خواهند داد.
جنگ در غزه پس از آن آغاز شد که تندروان حماس به تاریخ هفتم اکتوبر بر اسراییل حمله کرده و به گفتهٔ مقامات اسراییلی حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.
مقامات صحی در غزه میگویند که در جریان حملات اسراییل بر غزه تا اکنون بیش از ۳۵۰۰۰ نفر کشته شده اند که اکثریت شان زنان و کودکان اند.