حملات توپخانه‌ای شبه‌‌نظامیان در سودان سبب کشته شدن ۱۰ غیرنظامی شد

شماری از شبه‌نظامیان گروه واکنش حمایت سریع در سودان

فعالان محلی روز سه‌شنبه سوم اکتوبر (۱۱ میزان) گفتند که در اثر حملات توپخانه‌ای شبه‌نظامیان که بر یک مسجد و سایر ساختمان‌های غیرنظامی در شمال خرطوم، پایتخت سودان، اصابت کرد، ۱۰ نفر کشته شدند.

یکی از فعالان ''کمیتهٔ مقاومت" گفته است که در اثر حملات توپخانه‌ای شبه‌نظامیان گروه واکنش سریع علاوه بر ۱۰ کشته، ۱۱ نفر دیگر زخمی شده اند.

کمیتهٔ مقاومت یکی از چندین گروهی است که اعتراضات به حمایت از دموکراسی را در سودان سازماندهی کرد.

این ‌آخرین رویداد‌ مرگبار در نزدیک به شش ماه درگیری‌های مسلحانه در سودان است که در نتیجهٔ‌‌ آن، غیرنظامیان جان‌های شان را از دست دادند.

درگیری‌های مسلحانه درماه اپریل میان نیروهای وفادار به عبدالفتاح البرهان، فرمانده اردوی سودان، و محمد حمدان داگالو، رهبر شبه نظامیان گروه واکنش حمایت سریع آغاز شد.

پیش از این، در نتیجهٔ حملات هوایی در جنوب خرطوم، پایتخت سودان، که به تاریخ ۱۰ سپتمبر سال روان میلادی صورت گرفت، دست‌کم ۵۱ نفر کشته شدند. مقامات ملل متحد گفته اند که در این حملات هوایی ده‌ها نفر دیگر زخمی شدند.

از آغاز جنگ سودان که در ماه اپریل میان جناح‌های متخام آغاز شد، حملات هوایی ماه سپتمبر، مرگباترین حملات خوانده شده است.

دو روز پس از این حملات مرگبار، خبرگزاری فرانس پرس از قول منابع صحی و شاهدان گزارش داد که شبه‌نظامیان گروه واکنش سریع به تاریخ ۱۲ سپتمبر نیز ۱۷ غیرنظامی را در شمال خرطوم کشتند.

در نزدیک به شش ماه درگیری‌های مسلحانه، بیشترین خشونت‌ها در خرطوم و دارفور واقع در غرب پایتخت سودان متمرکز بوده است.

بر اساس تخمین‌های محافظه‌کارانه،‌ از آغاز جنگ داخلی در سودان، نزدیک به ۷۵۰۰ نفر کشته شده اند. با آنهم، گفته می‌شود که شمار مرگ و میر ناشی از این درگیری‌ها ممکن بیشتر از آنچه باشد که گزارش می‌شود، زیرا شماری از افرادی که زخمی یا کشته شده اند، به شفاخانه‌ها یا سردخانه‌ها نرسیده اند.

این درگیری‌ها سبب بی‌جا شدن ۴.۳ میلیون نفر در داخل سودان شده است. بر اساس آمار سازمان ملل متحد، در این مدت ۱.۲ میلیون جمعیت سودان مجبور به ترک کشور شان شده اند.

کشورهای غربی، شبه‌نظامیان واکنش حمایت سریع و ملیشه‌های متحد آنرا به کشتار بر اساس قومیت در منطقهٔ دارفور متهم کرده اند. در عین حال، محکمهٔ بین المللی جرایم تحقیقات جدید را در خصوص این جرایم جنگی آغاز کرده است.

اردوی این کشور نیز متهم به ظلم و تعدی و کشتار غیرنظامیان است،‌ به شمول حملهٔ هوایی هشتم جولای که در آن در حدود ۲۴ غیرنظامی کشته شدند.

بر اساس گزارش ملل متحد، از جمله جمعیت ۴۸ میلیونی سودان،‌ ۵۰ درصد نفوس آن وابسته به کمک‌های بشری استند.

با وجود نا‌امنی، چور وچپاول و موانع اداری،‌ ملل متحد می‌گوید که توانسته است کمک‌ها را به میلیون‌ها نیازمند در این کشور برساند.