ملل متحد: ۵۳ کشور، به شمول افغانستان، با گرسنگی حاد مواجه اند 

ادارهٔ غذا و زراعت ملل متحد گزارش داده است که ۵۳ کشور در سراسر جهان با گرسنگی حاد مواجه اند، اما شدت آن در افغانستان، یمن، جمهوری دموکراتیک کانگو و اتیوپیا بیشتر از دیگر کشورها است.

این ادارهٔ ملل متحد در گزارش سالانه‌اش که امروز چهارم می (۱۴ ثور) نشر شد گفته است که رقم گرسنگان در سال گذشته در حالی به ۱۹۳ میلیون افزایش یافت که جنگ، تغییرات اقلیمی و مشکلات اقتصادی زندگی مردم را آسیب رسانده اند.

بر اساس معلومات ادارهٔ غذا و زراعت ملل متحد، سال گذشته ۴۰ میلیون نفر دیگر با ناامنی حاد مواد غذایی دچار شدند.

بر اساس آمار سازمان ملل متحد در حال حاضر حدود ۲۳ میلیون شهروند افغانستان گرسنگی حاد را تجربه می‌کند و ۹۵ درصد مردم این کشور غذای کافی برای خوردن ندارند. این سازمان همچنین گفته است که ۱۰ میلیون کودک افغان برای زنده ماندن به کمک‌های فوری نیاز دارند.

با مسلط شدن طالبان بر افغانستان، این کشور با بحران شدید بشری مواجه شده است و سازمان ملل متحد هشدار داده است که اگر کمک‌های آنی برای نیازمندان افغان فراهم نشود، حدود ۹۷ درصد جمعیت افغانستان از وضعیت موجود بشری در کشورشان متاثر خواهند شد.

شمار افرادی که در سراسر جهان با گرسنگی مواجه اند، از سال ۲۰۱۶ به اینسو همواره در حال افزایش بوده است.

با وجود آنکه در این گزارش جنگ اوکراین محاسبه نشده است، ادارهٔ غذا و زراعت ملل متحد گفته است که در مقایسه با سایر مشکلات، جنگ در کشورهای که با بحران غذایی مواجه بوده و در پرتگاه قحطی قرار داشتند، تاثیرات مخرب داشته است.

روسیه و اوکراین از صادر کنندگان عمدهٔ محصولات زراعتی، مانند گندم اند و بر اساس معلومات پیشین این ادارهٔ ملل متحد، جنگ در اوکراین سبب افزایش بی پیشنه‌ای نرخ‌ها شده است.

ادارهٔ غذا و زراعت ملل متحد هشدار داده است که اگر برای حمایت دهات کارهای بیشتر صورت نگیرد و اقدامات بشری گسترده روی دست گرفته نشود، میزان گرسنگی و از بین رفتن معیشت در جهان، مخوف خواهد بود.