مودی: هند برای حل جنگ اوکراین تلاش می‌کند

نرندرا مودی، صدراعظم هند، و ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین، هنگام دیدار در حاشیهٔ نشست سران جی-۷ در جاپان

نرندرا مودی، صدراعظم هند، روز شنبه ۲۰ می (۳۰ ثور) در حاشیهٔ نشست سران جی‌-۷ گفت که کشورش برای حل منازعهٔ اوکراین هرچه در توان دارد، انجام خواهد داد.

مودی که پس از آغاز تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین، برای نخستین بار با ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین، در حاشیهٔ نشست سران جی-۷ در هیروشیمای جاپان دیدار کرد، تاکید کرد که ''ما هر آنچه در توان داریم'' برای حل بحران اوکراین "انجام خواهیم داد."

صدراعظم هند خطاب به رییس جمهور اوکراین گفت: "درد شما و درد شهروندان اوکراین را بسیار خوب درک می‌کنم. برایتان اطمینان می‌دهم که هند و شخص خودم هر آنچه بتوانیم، انجام خواهیم داد."

با آنکه مودی از تلاش کشورش برای حل منازعهٔ اوکراین سخن گفت، صدراعظم این کشور حتا پس از ملاقات رو در رو با زیلینسکی تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین را محکوم نکرد.

زیلینسکی با نشر پیامی از طریق تلگرام از هند به خاطر حمایت از تمامیت ارضی و حاکمیت کشورش به ویژه از طریق سازمان‌های بین المللی تشکر کرد. رییس جمهور اوکراین همچنین از صدراعظم هند به خاطر فراهم‌آوری کمک‌های بشردوستانه برای کشور جنگ‌زده‌اش تشکر کرد و از دهلی جدید دعوت کرد تا به اجرای طرح "فرمول صلح" که توسط اوکراین طراحی شده است، یکجا شود.

زیلینسکی اوایل روز شنبه به طور غیرمنتظره در نشست سران جی-۷ حضور یافت. رییس جمهور اوکراین در حالی در این نشست حضور یافت که ایالات متحده و و متحدین اروپایی آن به تازگی توافق کردند تا جت‌های جنگی اف-۱۶ را در اختیار کیف قرار بدهند.


جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده روز جمعه ۱۹ می (۲۹ ثور) در نشست سران گروه هفت اقتصاد بزرگ جهان (جی-۷) گفت که واشنگتن از فراهم کردن جنگنده‌های پیشرفتهٔ اف-۱۶ برای اوکراین و برنامهٔ آموزشی پیلوت‌های این کشور حمایت خواهد کرد.

این اقدام ایالات متحده پیشرفتی بزرگی برای کیف تلقی می‌شود. اوکراین در ماه‌های اخیر حامیان غربی خود را تحت فشار قرار داده است تا با فراهم کردن طیاره‌های جنگی با فناوری پیشرفته برای جلوگیری از تهاجم روسیه، موافقت کنند.

مایکل مک‌کال، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده در بیانیه‌ای از این اقدام بایدن استقبال کرده اما افزوده که اگر ادارهٔ بایدن از قبل از این برنامه حمایت می‌کرد، پیلوت‌های اوکراینی می‌توانستند جان اوکراینی‌های بی‌شماری را نجات بدهند.

پس از اعلام حمایت بایدن از برنامهٔ آموزش پیلوت‌های اوکراینی، وزارت دفاع دنمارک اعلام کرد که این کشور به آموزش پیلوت‌های جنگنده‌های اف-۱۶ ساخت امریکا کمک خواهد کرد.

ترولز لوند پولسن، سرپرست وزارت دفاع دنمارک گفت که کشورش"اکنون قادر خواهد بود برای آموزش پیلوت‌های اوکراینی برای پرواز با اف-۱۶ به جلو حرکت کند."

لوند پولسن افزود که دنمارک همکاری با متحدان خود را برای حمایت از این طرح در اولویت قرار خواهد داد و از تصمیم بایدن برای تصویب این طرح استقبال کرد.

اما سرپرست وزارت دفاع دنمارک مشخص نکرد که آیا کشورش در فراهم کردن جت‌های جنگنده به اوکراین سهم خواهد گرفت یا خیر.

قوای هوایی دنمارک حدود ۴۰ طیارهٔ اف-۱۶ دارد که از جمله ۳۰ فروند آن فعال می‌باشد. این کشور اخیراً جنگنده‌های جدیدتر اف-۳۵ را خریداری کرده است.