وزارت صحت: حدود ۷.۵ میلیون نفر در افغانستان واکسین کووید۱۹دریافت کرده اند

وزارت صحت عامهٔ طالبان می‌گوید که روزانه بیش از نه‌هزار نفر در افغانستان در مقابل بیماری کووید۱۹ واکسین دریافت می‌کنند.

جاوید هژیر، سخنگوی وزارت صحت عامه روز شنبه ۳۱ دسمبر ( ۱۰ جدی) به صدای امریکا گفت که از آغاز روند واکسیناسیون، بیش از ۷.۴ میلیون نفر در برابر کروناویروس در افغانستان واکسین شده اند که از این میان حدود ۲.۷ میلیون آن پس از تسلط طالبان واکسین شده اند.

آقای هژیر افزود که میزان ابتلا به کروناویروس در افغانستان زیاد نیست و یکی از دلایل آن، تطبیق واکسین در این کشور است. او گفت که در حال حاضر روزانه بیش از نه‌هزار نفر در این کشور در برابر این بیماری واکسین می‌شوند. اما او در مورد آمار افرادیکه یک و یا دو دوز واکسین دریافت کرده اند، جزییات ارایه نکرد.

کمپاین واکسیناسیون کروناویروس در افغانستان به تاریخ ۱۶ اپریل در کابل آغاز شد و سپس به ۳۴ ولایت کشور گسترش یافت.

براساس تصمیم وزارت صحت افغانستان واکسین کووید۱۹ به افراد بالای ۱۸ سال تطبیق می‌شود.

در حال حاضر واکسین سینوفارم چینی و جانسن ایند جانسن امریکایی در افغانستان تجویز می‌شود.

دو هفته قبل امریکا از طریق برنامهٔ کوواکس یک میلیون دوز واکسین کروناویروس را به مردم افغانستان کمک‌ کرد. پیش از آن نیز ایالات متحده ۳.۳ میلیون دوز واکسین جانسن ایند جانسن را در اختیار افغانستان قرار داده بود.

چین یک میلیون دوز واکسین سینوفارم را در اوایل ماه جاری به افغانستان تحویل داد و تعهد کرد که دو میلیون دوز دیگر را نیز فراهم خواهد کرد. هند نیز در گذشته در این عرصه با مردم افغانستان کمک کرده است.

باوجود تلاش‌های جامعه جهانی برای مبارزه با بیماری کووید۱۹ در افغانستان، این کشور هنوز توانایی تشخیص نوع اومیکرون را ندارد.

اما سخنگوی وزارت صحت گفت که از سازمان جهانی صحت خواسته اند تا کیت‌های تشخیص نوع اومیکرون کووید۱۹ را برای آنان فراهم کند.

نگرانی‌ها در مورد شیوع نوع اومیکرون کروناویروس در اکثر نقاط جهان در حال افزایش است و به ویژه با نزدیک شدن شب سال‌نو، بسیاری از کشورها اقدامات پیشگیرانه را برای جلوگیری از شیوع آن انجام داده اند. اما با این حال، هنوز هیچ گونه اقدامات پیشگیرانه‌ای برای جلوگیری از شیوع نوع جدید در شهرهای افغانستان از جمله کابل اتخاذ نشده است.

نخستین مورد ابتلا به کروناویروس در ولایت هرات به تاریخ ۲۴ فبروری ۲۰۲۰ ثبت شد که پس از آن به ۳۴ ولایت سرایت کرد.

بر اساس معلومات وزارت صحت عامهٔ افغانستان، ۸۱۹۱۰۵ نمونه مشکوک در افغانستان گرفته شده که از جمله آزمایش حدود ۱۵۸هزار نفر مثبت تشخیص شده است. بیماری کووید۱۹ تاکنون جان ۷۳۶۰ نفر را در افغانستان گرفته است.

بیماری کووید۱۹ برای بار نخست در آخر دسمبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان ولایت هوبی چین شیوع کرد و سپس به همه‌گیری جهانی مبدل شد.

بر اساس تازه‌ترین آمار پوهنتون جانس هاپکینز ایالات متحده، تا حال نزدیک به ۲۸۶ میلیون ۷۷۶ هزار نفر در سراسر جهان به این بیماری کشنده مبتلا شده اند که از آن میان مرگ بیش از پنج میلیون ۴۳۲ هزار نفر در سراسر جهان تایید شده است.