ریاست جمهوری افغانستان به سخنان جنرال جان نیکلسون فرمانده نیروهای ناتو و امریکایی در افغانستان، محتاطانه واکنش نشان داد.
ریاست جمهوری افغانستان گفت تماس برخی کشورهای با گروههای تروریستی در گذشته، سبب تهدید به منطقه شد و امیدوارند این سیاست در آینده تکرار نشود.
شاهحسین مرتضوی معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در صحبت با صدای امریکا گفت "انتظار داریم، کشورهای که در گذشته با گروههای تروریستی در تماس بودند و سبب شدند تا منطقه با یک تهدید مواجه شود، دیگر این سیاست تکرار نشود، بلکه در پرتو سیاستهای دولت محور کشورهای منطقه بتوانند در برابر این موج یا این پدیده مشترکأ مبارزه نمایند."
آقای مرتضوی افزود دولت افغانستان طرفدار سیاست دولت محور است و رابطۀ دولت با دولت را میخواهد.
به گفتۀ مرتضوی، محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در مورد کشورهای حامی تروریزم و خطرات این پدیده، با دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا نیز صحبت کرده است.
روز قبل، جنرال جان نیکلسون فرمانده نیروهای امریکایی و ناتو در یک جلسه استماعیه سنای ایالات متحدهامریکا گفتاکثر تندورانی که تحت نام داعش در افغانستان فعالیت دارند، افراد مربوط به تحریک طالبان پاکستان و تندروان تحریک اسلامی ازبکستان اند.
این جنرال امریکایی گفته است تا زمانی که رهبران طالبان و شبکه حقانی در پاکستان مصؤون باشد، انان به صلح روی نمی اورند؛ اما به گفتۀ وی مقامات پاکستانی به آنان اطمینان داده است که در مهار گروههای تروریستی، صادقانه همکاری میکنند.
در همین حال وزارت دفاع افغانستان نیز تأکید میکند که مراکز آموزشی و مراکز بزرگ گروههای تروریستی در آنطرف خط دیورند قرار دارند.
وزارت دفاع از شورای کویته، شورای پیشاور و شورای میرانشاه نام برد، که برای گروههای تروریستی پناهگاههای امن را ایجاد کرده است.
جنرال دولت وزیری سخنگوی وزارت دفاع افغانستان در صحبت با صدای امریکا گفت "اگر بالای استخبارات منطقه فشار آورده نشود جنگ به زودی در افغانستان پایان نمییابد."
از سوی هم جنرال جان نیلکسون در بخش دیگری از سخنانش گفته است جنگ افغانستان به بن بست رسیده است و ممکن افزایش نیروهای ناتو در افغانستان بتواند بن بست این کشور را بشکند.
وزارت دفاع افغانستان در واکنش به اظهارات جنرال نیکلسون، میگوید جنگ در افغانستان، جنگ داخلی نیست، بلکه جنگ علیه تروریزم است و نیاز به حمایت جهانی دارد.
جنرال دولت وزیری سخنگوی وزارت دفاع افغانستان به صدای امریکا گفت "به هر طریقی که میشود باید تروریزم در افغانستان شکست بخورد. هر فیصلۀ را که دولت افغانستان و حکومت ایالات متحدۀ امریکا میکند از طرف وزارت دفاع حمایت میشود."
ریاست جمهوری افغانستان هم میگوید از تمامی ظرفیتها برای مهار گروههای تروریستی در این کشور استفاده میکنند؛ اما درمورد اینکه آیا خواستار اعزام نیروهای بیشتر امریکایی، در افغانستان اند یا نه؟ چیزی نمیگویند.
در حال حاضر ۱۲۵۰۰ سرباز حمایت قاطع یا ناتو به شمول ۸۴۰۰ سرباز امریکایی مستقر در افغانستان مصروف نبرد با مخالفان مسلح دولت این کشور اند.