پس از چندین دهه برخی از محدویت های شدید اجتماعی به شمول آموزش موسیقی، در عربستان سعودی در حال رونق و گسترش است.
در گذشته پولیس مذهبی عربستان با تفسیر سختگیرانه از اسلام، فعالیت های هنری از جمله موسیقی را ممنوع قرار داده بود.
پس از آن که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، حاکم بالعفل این کشور شد، این شاهزادهٔ سعودی اصلاحات چشمگیری را در این کشور اسلامی به وجود آورد.
طی چندین دهه، فرصت برای هنرمندان و سیاحان محدود بود، ولی در جریان چند سال اخیر برخی از بزرگترین ستاره های مشهور جهان به شمول جستن بیبر و گروه موسیقی پاپ BTS در عربستان سعودی هنرنمایی خود را به اجرا گذاشتند.
مسولان در عربستان سعودی میگویند که در جریان فیستوال موسیقی که از سوی گروه موسوم به "MDL Beast Sound Storm" در ماه دسمبر سال گذشته در ریاض، پایتخت عربستان سعودی اجرا شد ، حدود۷۰۰ هزار تماشاچی اشتراک کردند بودند، دی جی دیوید گیوتا، ستاره مشهور فرانسوی نیز در این فیستوال هنرنمایی کرد.
قبل از این علاقمندان آموزش موسیقی بنابر دلالیل محدویت ها وضع شده استادان موسیقی را در خانه های شان استخدام میکردند.
اکنون محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، سعی مینماید تا گزینه های سرگرمی را برای شهروندان کشورش گسترش دهد و رو آوردن به موسیقی، یک بخش بزرگی در زندگی روزمره مردم تبدیل شده است و مکاتب موسیقی در شهر های بزرگ در حال گسترش است.
عربستان سعودی در سال ۲۰۲۰ یک نهادی را تحت نام " اداره موسیقی" که از سوی وزارت فرهنگ این کشور نظارت می شود تاسیس کرد و به مکاتب موسیقی اجازه فعالیت را داد تا زمینه را برای استعداد های طبقه جوان که علاقمند رشته موسیقی اند ، فراهم نماید.
طی چند سال اخیر حدود پنج مکتب موسیقی در ریاض، پایتخت سعودی، و شهر جده افتتاح شده است که زمینه آموزش موسیقی را برای علاقمندان کودک و برخی از بزرگسالان فراهم می کند.
نظر به معلومات که از سوی مقامات عربستان به دسترس قرار گرفته است ، دیده میشود که در ۱۰۰ مکتب خصوصی در سراسر کشور مضمون آموزش موسیقی در تقسیم اوقات درسی سال تحصیلی گنجانیده شده است.
عربستان سعودی از جمله محدود کشور های اسلامی است که در گذشته آموزش موسیقی به دلیل تفسیر سختگیرانه از اسلام را محدود و یا ممنوع قرار داده بود.
در حال حاضر، اکثر کشور های اسلامی از جمله همسایه های افغانستان با موسیقی مخالفت ندارند. اما با وجود رشد موسیقی در میان جوانان افغان در دو دههٔ گذشته، با روی کار آمدن طالبان در افغانستان، هنر موسیقی بار دیگر منع شده است.
بر خلاف حکومت پیشین افغانستان، حال نواختن موسیقی در تلویزیون های خصوصی و حکومتی منع شده است و مکاتب آموزش موسیقی نیز به طور کامل ممنوع شده است.
در برخی موارد، کاربران رسانه های اجتماعی ویدیو هایی را در صفحات خود نشر کردند که طالبان آلات موسیقی محلی را از بین می برند.
علاوه بر آن، طالبان به تاریخ اول اپریل (۱۲ حمل) محدودیت بیشتر را بر رسانههای افغانستان وضع کردند و حتا نشر و بخش فلم و سریال های را منع کرد که محتوای آن مسایل اسلامی است.