مسک ممکن برای استفاده از شبکهٔ ایکس فیس ماهانه تعیین کند

ایلن مسک، مالک شبکهٔ اجتماعی ایکس می‌گوید که ممکن است برای همه کاربران این شبکه حق العضویت ماهانه را در نظر بگیرد.

پس از آنکه مسک تویتر را سال گذشته ۴۴ میلیارد دالر خرید، این تازه‌ترین مورد تغییراتی است که وی در این رسانهٔ اجتماعی وارد می‌کند.

مسک روز دوشنبه ۱۸ سپتمبر (۲۷ سنبله) در جریان گفتگو با بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل گفت که ارایه پرداخت ماهانهٔ اندک برای شبکهٔ ایکس می‌تواند این شبکه را در مقابل حملات بوت‌ها (Bots) محافظت کند.

بوت‌ها حساب‌های اند که مربوط به اشخاص نبوده بلکه توسط کمپیوتر راه اندازی می‌شوند و در شبکهٔ ایکس رایج است. از بوت‌ها برای ترویج و تقویت پیام‌های سیاسی و نفرت انگیز نژادی استفاده می‌شود.

در جریان این ملاقات، نتنیاهو از مسک خواست تا در راستای جلوگیری از ترویج یهودستیزی با استفاده از بوت‌ها در شبکهٔ ایکس کاری را انجام دهد.

مسک گفت که این شرکت در حال حرکت به سمت تعیین فیس ماهانه برای استفاده از ایکس است: "این تنها راهی است که می توانم به آن فکر کنم تا با اردوی عظیمی از بوت‌ها مبارزه کنم."

این اقدام مالک ایکس با انتقادات گستردهٔ کاربران روبرو شده که می‌گویند این پیشنهاد ممکن در نهایت به نابودی این شبکه بیانجامد. تحلیلگران نیز اظهارات مسک را زیر سوال برده و گفته اند که این اقدام سبب دوری بیشتری اشتهار دهندگان خواهد شد.

مسک پیش از این اذعان کرده بود که ارزش شبکهٔ ایکس پس از مرخصی شمار زیادی از کارمندان و اجازه دادن به نظریه‌پردازان راستگرا در این شبکه، کاهش یافته و اشتهاردهندگان کمتر اعلانات تجارتی شان را نشر می‌کنند.

مسک در ماه جولای گفت که این شبکه تقریباً نصف از درآمد تبلیغاتی خود را از دست داده است، اگرچه بعداً او ادعا کرد که تقریباً همه اشتهار دهندگان بازگشته اند.

مسک پس از خریداری تویتر تغییرات زیادی را در این شبکه بوجود آورد. یک ماه پیش او لوگوی این شبکه اجتماعی را که پرنده آبی بود، به علامت X تغییر داد. پیش از آن او مقررات جدیدی را در شبکهٔ تویتر نافذ کرد و گفت که تعداد پست‌هایی را که کاربران می‌توانند در یک روز بخوانند، محدود می‌کند.

مسک همچنین تغییرات اجباری را در تویتر عملی کرد که شامل کاهش شمار کارمندان و پرداخت پول از سوی کاربران در بدل داشتن علامت تایید حساب کاربری این شبکه می‌شود. این اقدام مسک کاربران و شرکت‌های اشتهارات را از این رسانهٔ بزرگ اجتماعی دور کرد.