مسلمانان در آمریکا انعطاف پذیرند

امریکا میلیونها شهروند مسلمان دارد

امریکا میلیونها شهروند مسلمان دارد

پیروان اسلام در آمریکا، در مقایسه با دیگر مسلمانان در سطحی جهانی، احتمالا دوستان نزدیک غیر مسلمان بیشتری دارند. آنها احتمالا بیشتر معتقدند که پیروان ادیان دیگر نیز می توانند به بهشت بروند. در همین حال آنها احتمالا بسیار کمتر بمب گذاری های انتحاری را قابل قبول می دانند.

اینها بخشی از نتایج یک نظر سنجی عمده از مسلمانان در ۳۹ کشور جهان است، که روزنامه کریستین ساینس مانیتور، امروز به نقل از یک گزارش دیروز انجمن دین و زندگی وابسته به مرکز تحقیقاتی پیو منتشر ساخته است.

کریسشن ساینس مانیتور می نویسد، این نتایح تصادفاً در ماهی منتشر می شود که آمریکا ضمن تکان خوردن از حملات بمبی به ماراتون بوستون، خطر تروریسم اسلامی در داخل را زیر ذره بین گذاشته است. تامرلان و جوهر تسارنایف، دو مظنونی که کارآگاهان تاکنون معرفی کرده اند، مسلمانان چچنی تباری هستند که ده سال در آمریکا زندگی کرده اند.

در حالی که بنظر می رسد برادران تسارنایف، به استناد شواهدی که به دست آمده است، مجذوب ایدیولوژی خشونت جهادی برای دفاع از اسلام بوده اند، نظر سنجی مرکز تحقیقاتی پیو حاوی تصویر گسترده تری از مسلمانان در سطحی جهانی است که نشان می دهد اکثریتی عظیم از جمعیت یک میلیارد و ششصد میلیونی مسلمانان جهان چنین حملاتی را علیه غیرنظامیان تائید نمی کنند.

تفاوتها

این نظر سنجی همچنین گویای تفاوتی عمده در دیدگاه های هر یک از کشورها در جهان اسلام است، که یک چهارم جمعیت دنیا را تشکیل می دهد.

نظر سنجی ، که خود حاصل تلاش بزرگ و پنج ساله ای است که تا سال ۲۰۱۲ طول کشید، از طريق مصاحبه های رودرو با بیش از ۸۰ زبان انجام گرفته است

اکثر مسلمانان در تقریبا تمامی ۳۹ کشور ، معتقدند دین شان دینی است که آنان را به زندگی ابدی در بهشت می رساند.

امریکا در این الگو یکی یکی از موارد استثناست، ضمن آنکه به گزارش مرکز تحقیقاتی پیو، دوسوم مسلمانان آمریکا، متولد خارج از این کشورند.

قریب ۵۶ درصد مسلمانان آمریکا معتقدند پیروان بسیاری از مذاهب می توانند به بهشت راه پیدا کنند، حال آنکه متوسط این نسبت در سطح جهانی ۱۸ درصد است.

خشونت بر ضد غیرنظامیان

در سراسر جهان اکثر مسلمانان بمب گذاری های انتحاری و حملات دیگر علیه غیرنظامیان بنام اسلام را رد می کنند.
قریب ۸۱ درصد از مسلمانان آمریکا که چنین نظری دارند گفته اند خشونت های علیه غیرنظامیان به هیچ وجه قابل توجیه نیست.

در مقابل، اقلیتی از مسلمانان در چند کشور اقدامات خشونت آمیز را دست کم در بعضی موارد قابل توجیه دانسته اند، که بنگلادش با ضریب ۲۶ درصد ، مصر با ۲۹ درصد ، افغانستان با ۳۹ درصد و قلمرو فلسطینیان با ۴۰ درصد ، از جمله آنها هستند.

حقوق زن

اکثریتی از زنان و مردان مسلمان در کشورهای محل انجام این نظر سنجی، متفقاً معتقدند که زن همواره موظف به اطاعت از شوهر است. اما در همین حال اکثریتی از مسلمانان در بسیاری از کشورها گفته اند زنان باید بتوانند خود در مورد پوشیدن حجاب تصمیم بگیرند.

در اکثر کشورها، اکثر مسلمانان در پاسخ به سئوال راجع به قتل های به اصطلاح ناموسی گفته اند چنین اقدامی هیچگاه و بهیج وجه قابل توجیه نیست.

در دو کشور، یکی افغانستان و دیگری عراق ، راجع به اعدام خودسرانه زنانی که به اقدامی شرم آور برای خانواده، و یا رابطه جنسی پیش از ازدواج و زنا متهم می شوند، دیدگاه هائی توام با اغماض و چشم پوشی ابراز شده است.

مسلمانان در سراسر جهان متفقا بعضی اعمال، از جمله فحشا، همجنسگرائی ، خودکشی، سقط جنین، کشتن از سر ترحم و مصرف الکل را قویا اعمالی غیر اخلاقی می دانند. اما نظر سنجی نشان می دهد در مورد چند همسری، طلاق و کنترول موالید نظراتی متفاوت وجود دارد.

شریعت

اکثر مسلمانان خواستار نفوذ تعالیم اسلامی در جوامع خود هستند اما درصد مسلمانانی که می گویند قانون شرع باید قانون کشور باشد متعدد و متفاوت است. این نسبت در آذربایجان یک به ده است، اما این نظر در بسیاری از کشورها، از آفریقا تا آسیا اکثریت دارد. ۷۱ درصد مسلمانان در نایجریه ، ۷۲ درصد در اندونزیا، ۷۴ درصد در مصر و ۹۹ درصد در افغانستان چنین نظری دارند.

در همین حال ، نظر سنجی نشان می دهد حتی در بسیاری از کشورهائی که قانون شرع حامیان قدرتمندی دارد، اکثریتی از مسلمانان طرفدار آزادی برای پیروان ادیان دیگر هستند. به عنوان مثال در پاکستان سه چهارم از مسلمانان می گویند غیر مسلمانان باید بتوانند آزادانه فرائض دینی شان را انجام دهند.

در بسیاری از کشورها اکثریتی از مسلمانان می گویند قانون شرع نباید در مورد پیروان ادیان دیگر اجرا شود. اما در مصر و افغانستان اکثریت گفته اند قانون شرع باید در سطحی گسترده تر اجرا شود.

دست کم نیمی از مسلمانان در اکثر کشورهای محل انجام این نظر سنجی گروه های مذهبی افراطی در کشورهای خود را مایه ای برای نگرانی دانسته اند.