پژوهشگران گام دیگر به کشف حیات در مریخ نزدیک شدند

دانشمندان ادارهٔ تحقیقات فضایی ایالات متحده (ناسا) گفته‌اند که کاوشگر "استقامت" که یکسال پیش به مریخ فرستاده شد، روز گذشته به دهانهٔ یکی از رودخانه‌های این سیاره رسیده و در حال جمع آوری نمونه‌های سنگی در این منطقه ‌است.

کاوشگر استقامت یا "Perseverance Probe"، طی یکسال فعالیت خود در کرهٔ مریخ، جنوب و غرب این سیاره را مورد بررسی قرار‌ داده اما به تازگی از منطقه فرود خود دور شده تا به دهانه رودخانه برسد.

به گفته دانشمندان ناسا، کاوشگر استقامت طی یک هفته آینده به بررسی بیشتر در این بخش از سیاره می پردازد تا بتواند با ارسال تصاویری واضح از منطقه به شناسایی تاریخ مریخ و احتمال وجود آب و نشانه های حیات در آن کمک کند.

کن فارلی، دانشمند پروژه استقامت از موسسه فناوری کالیفورنیا می‌گوید:"ما به دنبال نشانه‌هایی از حیات در صخره‌های دلتای رودخانه و سنگ‌هایی هستیم که فکر می‌کنیم زمانی، گِلی در کف یک دریاچه بوده‌اند."

کاوشگر استقامت که به هدف به بررسی خاک، سنگ‌ها، شرایط آب و هوا و جزییات دیگری می‌پردازد، نقش مهمی در برنامه‌های آینده سازمان هوانوردی و فضایی امریکا یا ناسا برای اعزام فضانوردان به مریخ خواهد داشت.

هدف اصلی ماموریت استقامت در مریخ، پژوهش‌های علمی و فضایی، از جمله کشف نشانه‌های زندگی در گذشته‌های دور این سیاره است.

این کاوشگر شش ارابه دارد و سال گذشته در منطقه‌ای بنام جزیرو کراتر (Jezero Crater ) جایی که تصور می شود بستر جهیلی در گذشته بوده و منبع احتمالی برای بقایای زندگی در این سیاره است، نشست کرد.

ناسا برای تحقیقات در کره مریخ تاکنون نه بار کاوشگر فرستاده است که هشت بار موفق شده است.

ناسا در حال حاضر سرگرم‌ بررسی طرح‌های پژوهشی بیشتری است تا با همکاری سازمان فضایی اروپا، ماموریت‌های دیگری نیز در سطح مریخ انجام دهد و نمونه‌های جمع‌آوری شده را برای مطالعه به زمین بیاورد.