ادارۀ ملی تحقیقات فضایی ایالات متحدۀ امریکا یا ناسا روز یک شنبه سفینۀ موسوم به "پارکر" را به مقصد نزدیکتر شدن به آفتاب، از مرکز فضایی کیپ کاناورال فلوریدا به فضا پرتاب کرد.
کاوشگر پارکر تندرو ترین وسیلۀ ساخت دست بشر است و به گفتۀ دانشمندان ناسا سرعت اعظمی حرکت آن به دور آفتاب حدود ۶۹۰ هزار کیلومتر در ساعت خواهد بود.
قرار است این سفینه در طول چند سال خود را به مسافۀ شش میلیون کیلومتری سطح آفتاب برساند، جاییکه تا هنوز هیچ سفینهای قادر به رفتن به آنجا نشده است. مسافه میان زمین و آفتاب حدود ۱۵۰ میلیون کیلومتر است.
در این مسافه از سطح آفتاب درجۀ حرارت فوق العاده بلند و تشعشعات بی اندازه زیاد خواهد بود، اما به گفتۀ دانشمندان ناسا، به دلیل موجودیت سیستم های پیشرفتۀ تعبیه شده در پارکر، این سفینه سرد بوده و به گونۀ عادی ماموریت خود را انجام خواهد داد.
در حال حاضر سفینۀ فضایی هیلیس ۲ که در سال ۱۹۷۶ پرتاب شده است و توانسته است خود را به مسافۀ ۴۳ میلیون کیلومتری آفتاب برساند، ریکارد رسیدن به نزدیک ترین مسافه با آفتاب را دارد.
کاوشگر پارکر به نام یوجین پارکر، متخصص فزیک نجومی در ناسا، یاد شده است. آقای پارکر که اکنون ۹۱ سال دارد و نخستین کسی است که در قید حیات، ناسا ماموریتی را به نام وی مسما می کند، گفت که هنگام پرتاب سفینه از فرط هیجان ناخن هایش را می جوید.
به گفتۀ دانشمندان ناسا، سفینۀ پارکر برای بار نخست در ماه نوامبر امسال با آفتاب روبرو خواهد شد. اما در هفت سال آینده این سفینه ۲۴ بار با آفتاب روبرو شده و هنگام رسیدن به جو آفتاب، داغترین ساحۀ آن را که به نام"تاج خورشید" یاد می شود، مطالعه خواهد کرد.
قرار است کاوشگر پارکر از معما های فراوان در مورد خورشید پرده بردارد، مثلاً چرا تاج آفتاب صدها مرتبه داغتر از سطح آن است؟ چرا جو آفتاب همواره و به سرعت در حال فراخ شدن است؟ یوجین پارکر پس از تحقیقات فراوان در سال ۱۹۵۸ به این حقایق پی برده بود اما تا امروز این پرسش هایش بی پاسخ مانده است.
گزارش: خبرگزاری اسوشیتدپرس