ناسا نخستین تصویر رنگین شگفت‌انگیز کیهان را نشر کرد

جوبایدن، رییس جمهور ایالات متحده، روز دوشنبه ۱۱ جولای (۲۰ سرطان) از نخستین تصویر رنگین کیهان که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب ادارهٔ ملی فضایی ایالات متحده (ناسا) گرفته شده است، رونمایی کرد.

گفته می‌شود این عمیق‌ترین و دقیق‌ترین عکس در طیف مادون قرمز از کاینات است و کهکشان‌هایی در آن دیده می‌شوند که میلیاردها سال نوری از زمین فاصله دارند.

به گزارش ناسا،‌این عکس که از دورترین نقطه کهکشان گرفته شده، نقطه عطفی برای ادامه ماموریت‌های ناسا و تلسکوپ جیمز وب است تا به دانشمندان برای شناخت چگونگی تکامل کیهان از اولین روز و نخستین کهکشان‌ها تا به امروز کمک کند.

جو بایدن در این مراسم گفت: "این تصاویر به جهان یادآوری می‌کند که امریکا می‌تواند کارهای بزرگی انجام دهد."

کاملا هریس، معاون رییس جمهور امریکا، نیز گفت: "اکنون ما وارد مرحلهٔ جدیدی از اکتشافات علمی می شویم. تلسکوپ فضایی جیمز وب با تکیه بر میراث[تلسکوپ] هبل، به ما امکان می‌دهد تا عمیق‌تر از همیشه و با وضوح خیره کننده فضا را ببینیم این اطلاعات دانش ما را در مورد منشا جهان، منظومه شمسی و احتمالاً زندگی افزایش می‌دهد."

تلسکوپ جیمز وب با استفاده از نور مادون قرمز، قادر است از غبار کیهانی عبور کرده و فاصله های دورتر از گذشته را ببیند. این تلسکوپ همچنین قرار است اولین کهکشان‌ها و ستارگانی که در یک جهان نوپا شکل گرفته‌اند، را آشکار کند.

پیش از جیمز وب، دانشمندان سال‌ها با کمک تلسکوپ هبل به کشف کاینات پرداختند، اما جیمزوب قادر است تصاویری شفاف‌تر از اعماق بیشتر کیهان را به زمین ارسال کند.

قرار است تصاویر بیشتری از تلسکوب جمیز وب امروز سه شنبه ۱۲ جولای توسط ناسا به نمایش گذاشته شود.

تلسکوپ جیمز وب با بودجه‌ای بالغ بر ۱۰ میلیارد دالر ساخته شد تا جایگزینی برای تلسکوپ هبل باشد. این تلسکوپ جدید در ماه دسمبر گذشته از امریکای جنوبی به فضا پرتاب شد و در ماه جنوری به جایگاه تعیین شدۀ خود رسید.