ادارهٔ فضایی امریکا: تصویری از عمق کاینات را نشر می‌کنیم که بشریت تا اکنون ندیده است

تلسکوپ جیمز وب

ادارهٔ ملی فضایی ایالات متحده (ناسا) می‌گوید که به تاریخ ۱۲ جولای (۲۱ سرطان) دورترین تصویر از عمق کاینات را نشر خواهد کرد که پیش از این بشریت آنرا ندیده است.

بل نیلسن، رییس این اداره گفت که این تصویر توسط تلسکوپ جیمز وب گرفته شده است.

تلسکوپ جیمز وب که ۱۰ میلیارد دالر هزینه برداشت، در ماه دسمبر سال گذشته به فضا پرتاب شد و اکنون ۱.۵ میلیون کیلومتر دور تر از زمین در مدار آفتاب می‌چرخد.

این تلسکوپ که از شگفتی‌های انجنیری محسوب می‌شود، می‌تواند با استفاده از آینهٔ عظیم و تجهیزاتی که دارد فراتر از گرد و گاز موجود در فضا، تصویر برداری کند.

آقای نیلسن افزود که تلسکوپ جیمز وب می‌تواند در مورد اشیای موجود در نظام شمسی و اتموسفیر‌ها و سیارات فراخورشیدی که در مدار سایر ستاره‌ها می‌چرخند کاوش کند و در مورد مشابهت‌ها و تفاوت‌های آن با اتموسفیر ما معلومات ارایه کند.

او افزود: "این تلسکوپ ممکن به برخی از پرسش‌های که داریم پاسخ ارایه کند: ما از کجا آمده ایم؟ ما کی استیم؟ دیگر چه چیز‌های در آنجا وجود دارد؟ و البته به برخی از پرسش‌های دیگری که حتا نمی‌دانیم چی است نیز پاسخ ارایه خواهد کرد."

قابلیت‌های انفرارد، این تلسکوپ را قادر می‌سازد تا به زمان گذشته، به زمان "انفجار بزرگ" نگاه عمیقتری باندازد؛ رویدادی که ۱۳.۸ میلیارد سال پیش اتفاق افتاد.

به دلیل این که کاینات در حال گسترش است، نور ستاره‌های که در ابتدا وجود داشتند از ماورای بنفش و طول‌موج قابل دید از ساحاتی که از آن برخاسته اند به طول‌موج‌های انفرارد تبدیل می‌شوند و تلسکوپ جیمز وب این توانایی را دارد که آنرا تشخیص دهد.

۲۰ سال عمر

پام میلروی، معاون ادارهٔ ملی فضایی ایالات متحده می‌گوید که به دلیل پرتاب موثر این تلسکوپ توسط شرکت آرین‌سپیس که شریک ناسا است، جیمز وب برخلاف پیشبنی قبلی، برای ۲۰ سال فعال باقی خواهد ماند. در ابتدا پیش‌بینی شده بود که این تلسکوپ برای ۱۰ سال فعال خواهد بود.

ناسا همچنان گفته است که به تاریخ ۱۲ جولای، طیف‌نمایی از یک سیارهٔ را نشر خواهد کرد که در بیرون از نظام شمسی در مدار یک ستاره می‌چرخد.

طیف‌نما، ابزاری است که توسط آن می‌توان ترکیب کیمیایی و مالیکولی‌ اشیای دوردست را تحلیل و تجزیه کرد.