تمرکز اجلاس نظامیان ناتو بر تهدیدهای چندین جانبه است

جنرال دیمپسی می گوید که ترکیه نقش جدی را در نبرد با تهدیدها بازی می کند.

جنرال مارتین دیمپسی، لوی درستیز عمومی قوای مسلح ایالات متحده، می گوید که اعضای ناتو باید بپذیرند که متحدین ناتو با "چندین تهدید پیچیده" مواجه اند.

عالی ترین مقامات نظامی ناتو روز شنبه در استانبول ترکیه گرد هم جمع شدند تا در مورد مسایل امنیتی به شمول ماموریت حمایوی در افغانستان، تهدید تجاوز روسیه در سمت شرق ناتو و جنگ بر ضد تندروان گروه دولت اسلامی، بحث کنند.

جنرال دیمپسی که در اجلاس مقامات ارشد ناتو در استانبول اشتراک کرده می گوید که او هرگز تلاش نکرده تا سایر متحدین را قناعت دهد که یک تهدید نسبت به تهدید دیگر جدی تر است، ولی آنچه او می خواهد برای اعضای ناتو تفهیم کند این است که اعضای ناتو با تهدید های چندین گانه، مواجه اند.

آقای دیپمسی گفت که کشور میزبان یعنی ترکیه نقش جدی را در مبارزه با تهدید ها بازی می کند.

آقای دیمپسی گفت "نقش ترکیه برای ما بسیار مهم می باشد و مهم تر از همه، این کشور مشکلات که ما با آن مواجه استیم، آنرا درک می کند."

اظهارات مشابه رئیس جمهور اوباما

اظهارات آقای دیمسی یک روز بعد از آن بیان شد که بارک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده، در روز یاد بود از حملات یازدهم سپتمبر ۲۰۰۱ در امریکا، در جمع از نظامیان کشورش گفت که ایالات متحده هنوز هم با چندین تهدید رو به رو است.

رئیس جمهور ایالات متحده همچنین گفت که ضربات اساسی بر شبکه القاعده وارده شده است، ولی القاعده هنوز هم یک تهدید است.

آقای اوباما همچنین گفت که کشورش با مقامات عراقی کمک می کند تا ساحات را که توسط داعش تصرف شده است، پس گرفته شود.

آقای اوباما گفت "در سوریه، عراق، افغانستان و افریقای شمالی، ما هنوز هم با تهدید های قابل ملاحظه مواجه استیم که از سازمان ها و ایدیولوژی های دهشت افگنی سر چشمه می گیرند."

آقای اوباما همچنین گفت که ایالات متحده دست آورد های در افغانستان داشته، ولی تندروان هنوز هم به مثابه یک تهدید باقی مانده اند.

رئیس جمهور امریکا گفت "با وجود دست آورد های ما در افغانستان، هنوز هم بسیار مهم است تا هزاران نظامی خود را که مصروف آموزش نیرو های افغان استند، در آنجا نگه داریم تا از تلاش های قوای افغانستان حمایت صورت گیرد. عملیات نظامی ما در آنجا خاتمه یافته، ولی باید اطمینان حاصل شود تا کمک های که افغانستان به آن نیاز دارد، فراهم گردد."

در همین حال، تحلیلگران می گویند که اختلاف نظر میان ترکیه و ایالات متحده سبب شده تا گروه دولت اسلامی مناطق تحت کنترول خود را گسترش دهد.

مایکل اوهانلون، کارشناس نظامی در انستتیوت بروکلینز می گوید مسایل مختلف وجود دارد که مشکلات سوریه را در دو سال گذشته باز گوی می کند، زیرا روابط میان ایالات متحده و ترکیه با دشواری مواجه بوده است.

با وجود اختلاف نظر های میان ترکیه و ایالات متحده، اقدامات اخیر انقره بیشتر مطابق خواست های امریکا و منافع قوای ائتلاف است. به گونه مثال، در ماه جولای، ترکیه میدان هوایی اینجرلیک را به به روی طیاره های جنگی ایالات متحده باز کرد داد و بعد تر، با ائتلاف هوایی بر ضد تندروان پیوست.

ایالات متحده تلاش کرده است تا جنگجویان میانه رو سوریه را با تجهیزات نظامی مجهز کند تا آنان بر ضد تندروان گروه دولت اسلامی بجنگند.

ولی روند آموزش و تجهیز قوای ضد بشار الاسد بسیار به آهسته گی پیش رفته و این کار سبب شده تا مخالفین حکومت سوریه قبل از اینکه وارد جنگ شوند، کشته و یا دستگیر می شوند.

اقدامات غیر موثر در برابر تندروان

آقای هانلون همچنین می گویند که اقدامات کشور های عضو ناتو در جنگ بر ضد تندروان گروه دولت اسلامی، غیر موثر بوده است.

آقای هانلون گفت" چند مواضع تندروان را هدف قرار می کند و امید داریم تا بهترین نتیجه را به دست بیاوریم. این اقدامات نمی تواند به مثابۀ یک استراتیژی جدی تلقی شود."

مقامات امریکایی می گویند که عوامل متعدد به شمول مشکل رهبری در عراق و کمبود شرکای قابل اعتماد در سوریه موجب شده تا گروه دولت اسلامی به جنگ اش ادامه بدهد.

گفته می شود که جنگ بر ضد گروه دولت اسلامی سال ها ادامه یابد. جنرال دیمپسی و سایر جنرالان نظامی می گویند که جنگ بر ضد گروه دولت اسلامی با بن بست تکتیکی مواجه شده است.