پیمان اتلانتیک شمالی یا ناتو روز جمعه بار دیگر تعهد کرد تا قوای امنیتی و دفاعی أفغانستان را حمایت کند.
نشست وزرای خارجۀ ناتو که در بروکسل، پایتخت بلجیم، برگزار شده است، همچنین تاکید کرده است که اعضای ناتو از روند صلح حکومت افغانستان با گروه طالبان حمایت می کند.
در اعلامیۀ ناتو ذکر شده است که اعضای این پیمان از "راه حل سیاسی معضل افغانستان حمایت می کند تا خشونت در آن کشور خاتمه یابد؛ دست دهشت افگنی قطع شود و حقوق بشر همه شهروندان افغانستان، تامین گردد".
در اعلامیه همچنین از طالبان خواسته شده است تا آن گروه با استفاده از فراخوان صلح حکومت افغانستان به روند مذاکرات صلح بپیوندند.
در این اعلامیه گفته شده است "حال مسوولیت گروه طالبان است تا یک دور منازعۀ طولانی مدت را خاتمه بدهد."
اعضای ناتو ضمن حمایت از کنفرانس تاشکند که به تاریخ ۲۷ مارچ در مورد روند مذاکرات صلح افغانستان، برگزار شده بود، تاکید کرده است که کشور های منطقه می توانند نقش قابل ملاحظه ای در تامین صلح و ثبات افغانستان ایفا کنند، به خصوص پاکستان که راه لوژستیکی را برای ماموریت حمایت قاطع در افغانستان فراهم می کند.
در اعلامیه آمده است "باور به این داریم که پاکستان می تواند نقش مهمی را در روند صلح افغانستان که شامل تشویق طالبان برای تغییر محاسبات شان است، داشته باشد."
اعضای ناتو همچنین از پاکستان خواسته است در حل سیاسی منازعۀ افغانستان نقش فعال بگیرد و پناهگاه های امن دهشت افگنان مستقر در آن کشور را از بین ببرد؛ از سرازیر شدن منابع مالی آنان و تردد تندروان در مرز با افغانستان جلوگیری کند".
در همین حال، کی بیلی هاچینسن، نمایندۀ ایالات متحده در ناتو، در مصاحبه ای با رادیو آزادی گفته است که پاکستان باید نقش واقعی در تامین صلح و ثبات افغانستان بازی کند.
خانم هاچینسن افزود "فکر می کنم زمان آن فرا رسیده است تا پاکستان به مثابۀ سهم گیرندۀ واقعی برای ثبات افغانستان مبدل شود. فکر می کنیم که آنان {مقامات پاکستانی} می توانند کاری های بیشتر در این راستا انجام بدهند."
خانم هاچینسن افزود"از روسیه می خواهیم، از ایران می خواهیم و پاکستان می خواهیم تا اقدامات بیشتری انجام بدهند. از کشور های مثل هند و چین می خواهیم که آنان نیز می توانند نقش بیشتر بگیرند...شما {پاکستان} چانس دارید تا یکجا با جامعۀ بین المللی در تلاش های مثبت دخیل شوید. ما به همه توانایی های نیاز داریم که می تواند دهشت افگنی را در افغانستان متوقف کند" دهشت افگنی که به گفتۀ خانم هاچینسن بعداً به سایر کشور ها صادر می شود.
اعضای این پیمان همچنان از قدرت های منطقه خواسته است تا حکومت افغانستان را در راستای مبارزه بر ضد دهشت افگنی و تلاش های کابل برای مذاکرات صلح در آن کشور، حمایت کنند.
در اعلامیه به صورت مشخص از ایران و روسیه خواسته شده است تا"در ثبات منطقه با حکومت افغانستان همکاری کنند."
تعهدات امنیتی ناتو
اعضای این پیمان همچنین گفته اند که ناتو متعهد است تا توانایی قوای امنیتی افغانستان را در برابر تهدیدات امنیتی داخلی و دهشت افگنانی که می خواهند از قلمرو آن کشور به حیث پناهگاه امن استفاده کنند، بیشتر تقویت کند. در اعلامیه به صورت مشخص آمده است که ناتو حکومت افغانستان را در قسمت نابودی گروه دولت اسلامی یا داعش و گروه های وابسته به آن، همکاری می کند.
تجدید تعهد ناتو برای تقویت و حمایت از قوای امنیتی افغانستان در حالی صورت گرفته است که گروه های تندرو در ماه های اخیر، حملات پیهم مرگباری را در ولایات مختلف افغانستان به شمول کابل، راه اندازی کرده اند که در اثر آن، ده ها غیر نظامی کشته و زخمی شده اند.
انتخابات در افغانستان
تاکید بر برگزاری انتخابات همه شمول پارلمانی ۲۰۱۸ و ریاست جمهوری ۲۰۱۹ از مسایلی است که در اعلامیۀ ناتو آن ذکر شده است.
در اعلامیه آمده است که برگزاری انتخابات همه شمول، برای "صلح، ثبات و تحکیم دموکراسی در افغانستان ضروری پنداشته شده است."
اعضای این پیمان همچنین گفته اند که حکومت افغانستان مسوول است تعهداتی را عملی کند که در کنفرانس اکتوبر ۲۰۱۶ در راستای آوردن اصلاحات در آن کشور وعده کرده بود، تعهداتیکه شامل ترویج حقوق بشر، حکومتداری خوب و مبارزه بر ضد فساد اداری می شود.