ناتو از اعزام سربازان بیشتر امریکایی به اروپا استقبال کرد

ینس ستولتنبرگ، منشی عمومی سازمان پیمان اتلانتیک شمالی ( ناتو) روز پنجشنبه سوم فبروری (۱۴ دلو) از تصمیم ایالات متحده مبنی بر اعزام سربازان بیشتر امریکایی به اروپا استقبال کرده گفت که ناتو نیز در نظر دارد تا سربازان بیشتری را به بخش جنوب شرقی اروپا در امتداد مرز با اوکراین اعزام نماید .

آقای ستولتنبرگ ، حین سخنرانی به خبرنگاران گفت در حالیکه ناتو در حال آماده شدن برای اقدام نظامی احتمالی روسیه می‌باشد، آمادهٔ شرکت در "گفتگوهای معنادار" برای یافتن یک راه حل دپلوماتیک به بحران کنونی نیز است.

منشی عمومی ناتو گفت: " ناتو از روسیه می‌خواهد تنش زدایی کند. هر گونه تجاوز بیشتر روسیه عواقب شدید و هزینه سنگینی به همراه خواهد داشت. "

ایالات متحده و سایر متحدین غربی مصروف برنامه ریزی تحریم های اقتصادی علیه روسیه می‌باشند و امیدوارند که این اقدام آنان رییس جمهور پوتین را ترغیب کند که حدود بیشتر از ۱۰۰هزار سربازان روسی را از مرز با اوکراین به عقب بکشد. روسیه همواره قصد حمله بر اوکراین را رد کرده است.

افزون بر این، روسیه در نظردارد تا تعداد سربازان خود در بلاروس را افزایش دهد و انتظار آن می‌رود که تا ۳۰ هزار سرباز روسی برای تمرینات مشترک نظامی در آنجا مستقر شوند .

آقای ستولتنبرگ گفت:" در روز های اخیر ما شاهد حرکت های قابل توجه نیروهای روسیه در خاک بلاروس استیم."

آقای ستولتنبرگ افزود که استقرار ۳۰ هزار نیروی محاربوی، بزرگترین اعزام سربازان روسی پس از جنگ سرد در منطقه به شمار می‌رود.

روسیه در پیشنهادات امنیتی خویش خواسته است که ناتو باید سربازان و تسلیحات را که در بخش‌های اروپای شرقی جابجا کرده از منطقه دور کند، اجازه ندهد که اوکراین عضو این سازمان شود و امریکا نباید در کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق پایگاه نظامی ایجاد کند؛ پیشنهاداتی که از سوی امریکا و ناتو رسماً‌ رد شده است.

ناتو می‌گوید که هر کشور حق دارد تا چه کسی را متحد خود انتخاب کند، اما تاکید می‌ورزد که جهت بیرون رفت از تنش‌های به میان آمده، حاضر است روی برقراری روابط دو جانبه با روسیه گفتگو کند.

در همین حال گفتگوهای روز چهارشنبه میان رییس جمهو پوتین وبوریس جانسن، صدراعظم بریتانیا بدون کدام پیشرفت پایان یافت.

امانویل مکرون، رییس‌جمهور فرانسه امروز پنجشنبه برای سومین بار با پوتین از طریق تلیفون صحبت کرد. او با ولادیمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین نیز در مورد کاهش تنش ها صحبت کرد.

همزمان با این، قصر سفید می‌گوید که جو بایدن، رییس جمهور امریکا روز چهارشنبه طی یک تماس تلیفونی با آقای مکرون روی وضعیت اوکراین و روسیه بحث نمودند، و تلاش‌های دپلوماتیک و اعمال تحریم‌های سریع وشدید اقتصادی بر روسیه در صورت حمله به اوکراین را بررسی کردند.

شورای حقوقی ناروی روز پنجشنبه هشدار داد که در صورت تشدید بحران و افزایش درگیرهای در شرق اوکراین افراد ملکی با مشکلات جدی روبر خواهند شد و ممکن دسترسی به خدمات عمومی ( آب ، برق ، بانک و سیستم حمل ونقل ) برای مردم عام محدود و مختل گردد. پس از خشونت های سال های اخیر در مناطق دونتسک و لوهانسک هم اکنون تعداد بیشتر از سه میلیون مردم متکی به کمک های بشردوستانه اند.

دیمترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین روز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری بیان داشت که به عقیده وی جنگ روسیه با اوکراین و اروپا زمانی پایان خواهد یافت که روی دو موضوع اساسی راه حلی جستجو گردد، اول غرب باید در تعامل با روسیه به جای استراتیژی واکنشی از استراتیژی فعال کار بگیرد و دوم اینکه ابهام در مورد اینکه اوکراین از غرب جدا باشد، باید پایان یابد.

او گفت: "مردم اوکراین این مسیر را انتخاب و به بهای گزافی از آن دفاع کرده اند. ما از لحاظ تاریخی، سیاسی و فرهنگی بخشی از غرب هستیم. زمان آن فرا رسیده است که به ابهامات مضر پایان دهیم . "