میزان فقر در افغانستان به ۵۴.۵ درصد افزایش یافته است – سروی

سروی "وضعیت زندگی در افغانستان"، میزان فقر، مصؤونیت غذایی شهروندان، میزان اشتغال و مهاجرت‌ها از روستاها به شهرها بیان کرده است

سروی تازۀ ادارۀ مرکزی احصائیه افغانستان که در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ میلادی (۱۳۹۵ خورشیدی) انجام شده است، نشان می‌دهد که بیش از ۵۴ درصد افغان‌ها زیر خط فقر به سر می‌برند.

سروی "وضعیت زندگی در افغانستان"، میزان فقر، مصؤونیت غذایی شهروندان، میزان اشتغال و مهاجرت‌ها از روستاها به شهرها بیان کرده است.

به گفتۀ مسؤولان ادارۀ مرکزی احصائیه افغانستان، این سروی در گفتگو با ۱۵۵هزار و ۶۸۰ تن در ۳۴۲ واحد اداری ۳۴ ولایت تهیه شده که ۶۷ درصد خاک افغانستان را پوشش داده است.

حسیب موحد، معاون ادارۀ مرکزی احصائیه، هنگام نشر این سروی به روز یکشنبه، گفت که بر اساس تعریف ملی، کسانی که در یک ماه، از دوهزار و ۶۴ افغانی کمتر مصرف کنند، زیر خط فقر قرار دارند.

او افزود "میزان فقر را اگر ما مشاهده بکنیم، در سال ۱۳۹۵ خورشیدی، ۵۴.۵ درصد مجموع نفوس، بر اساس همین تعریفی که ارائه شد، زیر خط فقر هستند که البته ما مقایسه بکنیم با سال قبل که در سال ۱۳۹۱ – ۳۸.۳ فیصد بوده که یک افزایش را نشان می‌دهد".

به گفتۀ وی، میزان فقر در موسم تابستان کاهش؛ اما در فصل زمستان به حدود ۶۷.۷ درصد افزایش می‌یابد.

هرچند آقای موحد، آمار دقیق ارائه نکرد؛ ولی گفت که مهاجرت‌ها از روستاها به شهرها به ویژه شهر کابل نیز افزایش یافته است.

همچنان معاون ادارۀ احصائیه مرکزی افغانستان، افزود که ۴۴ درصد شهروندان افغان مصؤونیت غذایی ندارند، میزان دسترسی به آب آشامیدنی کاهش یافته است و میزان بیکاری نیز در این کشور به ۲۴ درصد می‌رسد.

به گفتۀ وی، ۷۸ درصد نیروی کاری را مردان و ۲۲ درصد را زنان تشکیل می‌دهند. آمار وزارت کار و امور اجتماعی نشان می‌دهد که در حال حاضر افغانستان هشت میلیون نیروی کار دارد.

پیشرفت‌ها

این سروی نشان می‌دهد که میزان سواد در مقایسه به گذشته افزایش یافته است سطح سواد میان سنین ۱۵- ۲۴ به ۵۳.۶ درصد و بین افراد بزرگسال به ۳۴ درصد رسیده است.

بر بنیاد آمار این سروی، میزان دسترسی مادران به مراقبت‌های قبل از ولادت از ۴۵ درصد به ۵۳ درصد و ولادت با حضور قابله و داکتر از ۶۳ درصد به ۷۰ درصد نیز افزایش را نشان می‌دهد.