رسانههای کوریای شمالی روز چهارشنبه ۳۱ می (۱۰ جوزا) گزارش دادند که یک راکت حامل ماهوارهٔ آن کشور در مرحلهٔ دوم پرتاب به دلیلی نقض فنی به بحر سقوط کرد.
خبرگزاری دولتی کوریای شمالی (KCNA) گزارش داده است که ماهواره ''چولیما-۱'' در مرحله دوم پرتاب به دلیل بی ثباتی انجن و سیستم سوخت، نیروی محرکهٔ خود را از دست داد و سقوط کرد.
این ششمین بار است که کوریای شمالی برای پرتاب راکت حامل ماهواره به مدار زمین تلاش کرده است. قرار بود که در این عملیات نخستین ماهواره جاسوسی نظامی کوریای شمالی در مدار زمین قرار داده شود.
این پرتاب ناموفق سبب شد تا زنگ خطر در بخشی از کوریای جنوبی و جاپان به صدا در آید. اما صدای زنگ خطر پس از مدت زمان کوتاه، خاموش شد و از خطر و یا خسارات احتمالی گزارش نشده است.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که صدای زنگ خطر حملهٔ هوایی ساعت ۰۶:۳۰ دقیقه صبح به وقت محل در سراسر سیول، پایتخت کوریای جنوبی، به صدا درآمد و از شهروندان خواسته شد تا برای تخلیه احتمالی شهر آماده شوند.
اما در پی انتشار این گزارش، خبرگزاری فرانس پرس از قول مقامهای کوریای جنوبی گزارش داد که دستور برای آمادکی تخلیهٔ شهر به صورت اشتباهی صادر شده بود.
پیش از این، کوریای شمالی گفته بود که نخستین ماهوارهٔ جاسوسی نظامیاش را بین ۳۱ ماه می تا ۱۱ جون پرتاب میکند و از طریق آن، فعالیتهای نظامی ایالات متحده را نظارت خواهد کرد.
از سوی دیگر، جاپان روز دوشنبه در واکنش به خبر کوریای شمالی درباره پرتاب ماهواره گفت که سیستم دفاع میزایلهای بالستیک خود را در حالت آمادهباش قرار داده و هر راکتی را که قلمرو جاپان را تهدید کند، منهدم خواهد کرد.
رسانههای کوریای شمالی به تاریخ ۱۸ اپریل گزارش دادند که کیم جونگ اون، رهبر آن کشور، گفته است که ساخت نخستین ماهوارهٔ جاسوسی نظامیاش تکمیل شده و به مقامات پیونگ یانگ دستور داده تا آنرا طبق پلان پرتاب کنند.
رهبر کوریای شمالی در ماه اپریل همچنین گفته بود که کشورش باید چندین ماهواره جاسوسی نظامی را پرتاب کند تا توانایی کشورش در قسمت جمعآوری معلومات استخباراتی تقویت شود.
کیم جونگ اون همچنین ایالات متحده و کوریای جنوبی را متهم کرده که زیر نام تقویت اتحاد شان، تمرینات نظامی خصومتآمیز را گسترش داده اند.
او امریکا را همچنین متهم کرد که کوریای جنوبی را ''به یک پایگاه تهاجمی پیشرفته'' تبدیل میکند، زیرا به گفتهٔ او، ایالات متحده تسلیحات پیشرفته از جمله کشتیهای طیارهبردار و بمافگنهایی که قادر به حمل سلاح هستهای استند، به کوریای جنوبی ارسال کرده است.