آیا پاکستان در 'فهرست خاکستری' قرار گرفته؟

گزارش‌های ضد و نقیض وجود دارد که حکومت پاکستان یکبار دیگر در فهرست کشور های تمویل کننده گروه های دهشت افگن قرار گرفت است.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد پاکستان و یک دیپلومات که هر نخواستند نام شان ذکر شود، گزارش داده است که حکومت پاکستان یکبار دیگر در "فهرست خاکستری" نیروی کاری عملیات مالی یا FATF قرار گرفته است.

اما سخنگوی نیروی کاری عملیات مالی یاFATF در مصاحبۀ با سرویس دیوه صدای امریکا درج پاکستان را در فهرست خاکستری تایید و یا رد نکرد.

درج پاکستان در فهرست کشور های تمویل کنندۀ دهشت افگن بخشی از تلاش های ایالات متحده در خصوص اسلام آباد بوده است تا آن کشور روابط خود را با گروه های تندرو قطع کند، گروه های که به گفتۀ مقامات امریکایی حملات شان را در افغانستان راه اندازی می کنند.

دو روز قبل خواجه آصف، وزیر خارجۀ پاکستان، در یک پیام تویتر خود ادعا کرد که اعضای FATF در مورد درج پاکستان به حیث تمویل کنندۀ دهشت افگنی اختلاف نظر دارند تا چنین تصمیم برای سه ماه به تعویق انداخته شود.

خبرگزاری رویترز گزارش می دهد که مقامات پاکستان تا آخرین لحظه تلاش کردند جلو چنین تصمیم را بگیرند، اما به گفتۀ یک مقام ارشد پاکستان، اعضای FATF ناوقت روز پنجشنبه پاکستان را بار دیگر در این فهرست گنجانید، ادعای که از سوی سخنگوی FATF رد شده است.

مقامات امریکایی همچنین پاکستان را به حمایت از گروه های تندرو متهم کرده است که از آنان به حیث جنگ نیابتی در افغانستان کار می گیرد، ادعایی که از سوی اسلام آباد رد شده است؛ مقامات پاکستانی گفته اند که "هیچ پناهگاه امن برای گروه های تندرو" در قلمرو آن کشور وجود ندارد.

رویترز به نقل از یک دیپلومات که هویت او را مشخص نساخته است، گزارش می دهد که رئیسFATFاحتمالاً پس از چاشت جمعه با نشر یک اعلامیه تصمیم خود را در مورد پاکستان اعلام کند.

در اوایل این هفته، چین، ترکیه و کشور های دول عضو شورای همکاری خلیج، مخالفت شان را در مورد درج پاکستان در زمرۀ کشور های تمویل کنندۀ دهشت افگنی اعلام کردند، اما به نوشتۀ رویترز، چین و شورای همکاری خلیج ناوقت پنجشنبه از مخالفت شان دست کشیدند.

قرار گرفتن پاکستان در فهرست کشور های تمویل کنندۀ مالی دهشت افگنی، این کشوررابا مشکلات اقتصادی از جمله کاهش سرمایه‌گذاری خارجی و دسترسی به مارکیت های بین المللی مواجه خواهد ساخت.

این اولین بار نیست که حکومت پاکستان تحت بررسی موشکافانۀنیروی کاری عملیات مالی یاFATF قرار گرفته است. این کشور بین سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ نیز تحت نظر FATFقرار داشت.

نیروی کاری عملیات مالی یاFATF، ٣٧ عضو دارد که شامل کشور های حوزۀ خلیج به شمول عربستان سعودی می شود. ماموریت اصلی FATF، مبارزه بر ضد تطهیر پول است که گروه های دهشت افگنی از طریق آن تمویل مالی می شود.

قطع کمک های مالی ایالات متحده برای پاکستان یکی از فشار هایی بوده است که واشنگتن بر اسلام آباد وضع کرده است.

حکومت ایالات متحده در ماه جنوری ۲۰۱۶، کمک های امنیتی را که ارزش آن به دو میلیارد دالر می رسد، تا زمانی برای پاکستان به تعویق انداخت که اسلام آباد اقدامات لازم را در قسمت مبارزه به ضد گروه های دهشت افگنی روی دست بگیرد.