سکس در انترنت، تهدیدی به سلامت و امنیت نوجوانان

نوجوانان در اکثرکشورهای جهان همه روزه ساعت‌ها در انترنت مصروف بوده و دسترسی نامحدود به عکس و ویدیوهای سکس در فضای آنلاین دارند.

تحقیق تازه‌ای که در پوهنتون میشیگن ایالات متحده صورت گرفته، نشان می‌دهد که دسترسی به این محتویات خطرات بزرگی در پی دارد و در برخی موارد شماری از این نوجوانان خود قربانی تجاوز جنسی شده اند.

یافته‌های این پژوهش که در ژورنال جوانان و بلوغ نشر شده است، نخستین پژوهش در نوع خود است، زیرا به جای نگاه اجمالی بر یک گروه بزرگ، یافته‌ها، متمرکز به تجارب جنسی آنلاین هر فرد شرکت کننده در این پژوهش می‌باشد.

این پژوهش به گونۀ خاص و بیشتر از هر تحقیق دیگر، تجارب جنسی دختران را در داخل و بیرون فضای آنلاین بررسی و مطالعه کرده است.

میگن مس، استاد پوهنتون میشیگن گفت "درگیر بودن در تعاملات خطرناک در فضای آنلاین به مفهوم خطرات در بیرون از این فضا بوده می‌تواند. اما ما کردارهای مشخص آنلاین را شناسایی کردیم که با پیامدهای ناگوار در فضای آفلاین ربط دارد".

مس و همکارانش اطلاعات ۲۹۶ دختر بین ۱۴ تا ۱۷ سال را که در جریان پنج سال تجارب جنسی خود را در فضای آنلاین و آفلاین گزارش داده بودند، ارزیابی کردند.

افزون بر این، دختران شرکت کننده در این پژوهش که به گروه‌های مختلف تقسیم شده بودند، هر ماه برای ارزیابی صدمات یا تجاربی چون بدرفتاری و تجاوز جنسی و خشونت مصاحبه می‌شدند.

گروهی از این دختران که عکس‌های سکسی را شبکه‌های اجتماعی نشر کرده و در انترنت عکس و فلم سکس را تماشا کرده و با بیگانگان تبادلۀ پیام‌های جنسی و عکس‌های برهنه و تحریک کنندۀ جنسی داشتند، بیش از دیگران معروض به بدرفتاری و تجاوز جنسی بودند.

اما آنانیکه پروفایل پرهیزکارانه داشته و هیچ عکس و پیام سکسی نشر نمی‌کردند، به پیمانۀ بسیار اندک مسایل جنسی آنلاین را تجربه کردند.

خانم مس گفته است که یافته‌های این پژوهش اهمیت آموزش دهی در مورد سکس و تجارب سکسی فضای آنلاین را به نوجوانان برجسته می‌کند و اینکه این تجارب انترنتی تا چه حدی زندگی واقعی آنان را متاثر می‌کند.

این پژوهشگر امریکایی امیدوار است که یافته های وی سبب شود تا مکاتب و خانواده‌ها به نوجوانان در مورد صحت و روابط جنسی و برقراری روابط سالم در فضای آنلاین معلومات دهند، زیرا تجارب جنسی آنلاین ممکن پیامدهای ناگواری داشته باشد.

خانم مس می‌گوید که بهترین روش این است که پدران و مادران زمان و مکانی را که در آن فرزندان شان مصروف انترنت اند محدود ساخته و زیر نظر داشته باشند و اجازه ندهند فرزندان شان تلیفون و سایل وسایل هوشمند وصل شده در انترنت را در اتاق خواب خود ببرند.

برای مدیریت دقیق‌تر، خانم مس به اپلیکیشن‌هایی اشاره می‌کند که با آن می‌توان تمام سایت‌ها یا اپلیکیشن‌هایی را که افراد خانواده کار می‌گیرند، نظارت کرد.