اسلحه فروشی در پاکستان به خاطر نفروختن سلاح به طالبان منفجر شد

اردوی پاکستان هم اکنون سرگرم انجام عملیات ضرب عضب در وزیرستان است

نظامیان پاکستانی یک مرکز فروش سلاح و مهمات را در وزیرستان جنوبی که در آن بیش از ۱۵۰ اسلحه فروشی‌ موقعیت داشت، به دلیل امتناع اسلحه فروشان از فروش سلاح و مهمات به طالبان افغان و تندروان القاعده منفجر کردند.

کمیسیون حقوق بشر آسیایی ضمن بیان این مطلب گزارش داده است که این اسلحه فروشی‌ها از میرزا علم خان وزیر، بزرگ قوم احمدزی وزیرستان، بود که گفته می‌شود از دیرزمان مخالف دهشت افگنان به ویژه طالبان بود.

بر اساس گزارش کمیسیون حقوق بشر آسیایی میرزا حتا مانع اقامت و پناه دادن به اسامه بن لادن در وزیرستان شده بود و از همین خاطر رهبر پیشین القاعده در ابت آباد مخفی شده بود.

کمیسیون حقوق بشر آسیایی گزارش داده است که گروهی از نظامیان پاکستانی اسلحه فروشان محلی را در وانه به فراهم آوری اسلحه به طالبان افغان ترغیب می‌کردند که در این هنگام یک افسر پاکستانی کشته و شش سرباز زخمی می‌شوند.

ظاهراً دلیل کشته شدن این افسر پاکستانی در گزارش کمیسیون حقوق بشر آسیایی، خشونت مردم محل نه بلکه ناپختگی مسکلی افسر مقتول، خوانده شده است.

شاهدان عینی و دوکانداران محل گفته اندکه افسر یاد شده به نام جگرن عمران با شماری از سربازانش که لباس ملکی به تن داشتند، به یکی از اسلحه فروشی‌های محلی رفته و در حالیکه به نشانۀ تهدید دوکاندار محلی با یک بم دستی در دستانش بازی می‌کند، او را تحت فشار قرار می دهد تا به طالبان افغان اسلحه و مهمات فراهم کند.

کمیسیون حقوق بشر آسیایی از قول شاهدان عینی رویداد گزارش داده است که در همین حال بم از دست جگرن عمران به زمین افتاده و در اثر انفجار آن، عمران شدیداً زخمی شده و سپس در شفاخانه جان می‌سپارد.

روزنامه‌های پاکستانی از این رویداد روایت‌های مختلفی داشتند. پاکستان دیلی گزارش داد که در اثر انفجار بم کنار جاده یک افسر کشته و شش سرباز پاکستانی زخمی شدند.

روزنامۀ دان و فرنتیر پست پاکستان گزارش دادند که جگرن عمران در جریان عملیات تلاشی در بازار وانه در اثر انفجار ماین تعبیه شده، کشته شد.

کمیسیون حقوق بشر آسیایی گزارش داده است که اردوی پاکستان در مورد چگونگی کشته شدن جگرن عمران جزئیاتی نداده است، آنچه در این گزارش به عنوان نشانۀ پنهان کاری ارتش از انگیزۀ اصلی حضور عمران در اسلحه فروشی و انفجار بم دستی وی می باشد.

به تاریخ دوم نوامبر، جرگۀ سران قومی وانه با مقام‌های نظامی برای ویران کردن بازار اسلحه فروشی رستم به جایی نمی‌رسد و در نهایت به تاریخ سوم نوامبر سربازان پاکستانی سوار جیپ‌ها به بازار آمده و پس از تخلیۀ فروشگاه‌ها از وجود دوکانداران و مشتریان، دوکان‌ها را منفجر می سازند.

با اینحال در گزارش کمیسیون حقوق بشر آسیایی آمده است که تایید مستقلانۀ این خبر به دلیل عدم دسترسی خبرنگاران به ساحه ناممکن است. در گزارش جامعۀ جهانی به ویژه کمیشنری حقوق بشر سازمان ملل متحد ترغیب شده است تا در مورد کشتار مردم بی گناه در وزیرستان زیر نام عملیات ضرب عضب اردوی پاکستان، تحقیقات کند و مقام‌های نظامی پاکستان در مورد این عملیات با شفافیت کامل گزارش دهند.