بر اساس گزارش ها، جنرال قمر جاوید باجوه ، لوی درستیز پاکستان، برای دریافت سریعتر قرضهٔ صندوق بین المللی پول از ایالات متحده خواهان کمک شده است.
این تقاضا در حالی صورت گرفته است که افزایش قیمت تیل وارداتی، این کشور جنوب آسیا را که با کمبود نقدینگی مواجه ساخته، به سمت بحران پرداخت وامهایش کشانده است.
منابع حکومتی پاکستان ناوقت روز جمعه ۲۹ جولای (هفتم اسد) به شرط افشا نشدن هویت شان به صدای امریکا گفتند که جنرال باجوه در اویل هفته با وندی شرمن، معاون وزیر خارجه ایالات متحده، صحبت تیلفونی داشت و با وی روی این موضوع صحبت کرد.
پاکستان هفته گذشته با کارمندان صندوق بین المللی پول برای احیای بسته کمک مالی چندین میلیارد دالری به توافق رسید. اما این توافق مستلزم تصویب هیات مدیره صندوق بین المللی پول است که قرار است جلسهٔ آن در اواخر اگست سال روان برگزار شود. انتظار میرود که اسلام آباد حدود ۴.۲ میلیارد دالر قرضه را در قالب این برنامه دریافت کند که اولین قسط آن ۱.۲ میلیارد خواهد بود.
عاصم افتخار احمد، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان، تماس تیلفونی میان باجوه و شرمن را تایید کرد، ولی جزییات بیشتر در این مورد ارایه نکرد.
افتخار احمد در جریان نشست خبری هفته وار در اسلام آباد، پایتخت پاکستان،گفت:" میدانم که این گفتگو صورت گرفته است، ولی در حال حاضر از محتویات بحث آن اطلاع ندارم."
سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در این مورد خاص تبصره نکرد. سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده به صدای امریکا گفت که "مقامات امریکایی با مقامات پاکستانی روی موارد مختلف صحبت میکنند" اما گفت که نمیخواهد در مورد "مکالمات دپلوماتیک مشخص شخصی" تبصره کند.
رسانهٔ جاپان موسوم به "Nikkei Asia" روز جمعه برای نخستین بار از تماس باجوه با شرمن خبر داد. بر اساس این گزارش، لوی درستیز پاکستان از قصر سفید و وزارت مالیهٔ ایالات متحده خواسته است تا در بخش پرداخت قرضه با اسلام آباد همکاری سریع کنند. ایالات متحده بزرگترین کمک کننده صندوق بین المللی پول است.
منابعی در اسلام آباد صحبت باجوه و شرمن را در مورد موضوع اعطای قرضه صندوق بین المللی پول به پاکستان تایید کرده اند، با این حال، نتیجهٔ درخواست باجوه تا حال روشن نشده است.
منتقدین می گویند که دلیل تاخیر در اعطای قرضه، عدم انجام تعهدات پاکستان در عرصه اصلاحات مهم اقتصادی می باشد. همچنان گفته میشود که ناوقت روز جمعه جنرال باجوه با جنرال مایکل ایرک کوریلا فرمانده قوای مرکزی ایالات متحده(سنتکام) نیز صحبت تیلفونی داشته است.
در یک اعلامیه رسانه نظامی پاکستان به نقل قول از لوی درستیز این کشور خطاب به جنرال کوریلا نگاشته شده است که پاکستان" برای ایجاد روابط خود با ایالات متحده ارزش قایل است و ما کاملاََ علاقمند به ارایه همکاری و توسعه روابط دوجانبه و چند جانبه بر اساس منافع مشترک خویش استیم".
در این اعلامیه به نقل از قوماندان سنتکام آمده است که "وی نقش خود را برای بهبود بخشیدن همکاری با پاکستان در همه سطوح انجام خواهد داد."
توافق صندوق بین المللی پول به اعطای قرضه به پاکستان، برای دسترسی پاکستان به نهادهای مالی دیگر از جمله بانک جهانی و بانک انکشافی آسیایی بسیار مهم پنداشته میشود.
در حالیکه پاکستان در جستجوی به دست آوردن قرضه از صندوق بین المللی پول و سایر بانکهای بین المللی میباشد ، بحران اقتصادی و ارزش پولی در این کشور به پایینترین سطح خود رسیده است.
ارزش یک دالر در بازارهای تبادل ارزها، یک دالر امریکایی بین ۲۲۲ تا بیش از ۲۳۰ کلدار در حال نوسان است.