پولیس اسلام آباد روز پنجشنبه ۲۸ نومبر (هشتم قوس) یک خبرنگاری را که در مورد ادعاهای تلفات غیرنظامیان در جریان سرکوبی معترضان توسط نیروهای دولتی، تحقیق میکرد، به انجام فعالیتهای تروریستی متهم کرد.
اما حامیان آزادی رسانهها این اقدام پولیس اسلامآباد را به شدت محکوم کردهاند.
اقارب و همکاران مطیع الله جان گفتند که پولیس وی و همکاراش، ثاقب بشیر، را شب گذشته در بیرون از یک شفاخانه بازداشت کرد که آنان از آنجا در مورد تلفات غیرنظامیان معلومات جمع آوری میکردند.
بشیر به خبرنگاران گفت که افراد ملبس با یونیفورم سیاه، چشمان آنان را بستند و به زور با خود بردند.
او افزود که این افراد، وی را سه ساعت پس از بازداشت در کنار یک جاده رها کردند.
مطیع الله جان که میزبان یک برنامهٔ سیاسی تلویزیونی است و در شبکهٔ یوتیوب حدود ۴۰۰ هزار پیرو دارد، از منتقدین سرسخت اردوی پاکستان است.
آصف علی، افسر پولیس دخیل در این قضیه، به صدای امریکا گفت که مطیع الله جان به انجام فعالیتهای "تروریستی، حمله بر نیروهای امنیتی و داشتن مواد مخدر" متهم شده است.
اما جان گفته است که این اتهامات "جعلی، تمسخر آمیز و تقلبی است و من حتا سگرت دور نمیکنم."
او افزود که تلاشهایش برای جمع آوری معلومات در مورد تلفات اعتراض کنندگان سبب شده تا بازداشت و متهم شود.
این خبرنگاران اضافه کرد که "ما نمیهراسیم و به کار مان ادامه خواهیم داد."
نیروهای امنیتی در اسلام آباد در حضور پولیس در جریان یک عملیات شبهنگام حامیان عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان، را در سرکوب کرد.
پولیس اسلام آباد که در جریان عملیات، هزاران نفر از معترضان را از اسلام آباد بیرون کردند. اما حزب تحریک انصاف پاکستان عمران خان گفت که در جریان عملیات نیروهای امنیتی، شماری زیادی از معترضان کشته و زخمی شدند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر پاکستان خواهان رهایی فوری و بدون قید و شرط مطیع الله جان شده است.
این کمیسیون گفت: "این روش مستبدانه برای خاموش کردن خبرنگاران باید متوقف شود."
کمیتهٔ حفاظت از خبرنگاران نیز گفته است که بازداشت مطیع الله جان پس از گزارش دهی وی در مورد تظاهرات، صورت گرفته است.
این کمیته گفته است: "ما خواستار تحقیقات سریع و بیطرفانه در مورد این رویداد و پاسخگویی همه عاملان هستیم."
این خبرنگار پاکستانی در سال ۲۰۲۰ نیز اختطاف شده بود. ادارهٔ استخبارات پاکستان به اختطاف وی متهم شد، اما این اداره هیچ زمانی به اتهامات در این خصوص پاسخ نداد.
نیروهای امنیتی در پاکستان گفتند که علیه معترضان از گلولههای رابری و گاز اشک آور استفاده کردند، اما این خبرنگار در یک برنامهٔ تلویزیونی گفت که آنان از اسلحهٔ گرم استفاده کردند که سبب کشته و زخمی شدن دهها نفر شد.
او حکومت را به پنهان کردن حقایق متهم کرد و ادعای کشته شدن شماری از نیروهای امنیتی توسط اعتراض کنندگان را نیز مورد سوال قرار داد.
حزب تحریک انصاف پاکستان عمران خان گفته است که در نتیجهٔ گلوله باری نیروهای امنیتی، حد اقل ۴۰ نفر کشته شدند، اما معلومات در مورد هشت قربانی را ارایه کرد و گفت که مصروف گرد آوری جزییات در مورد سایر قربانیان است.