پاکستان: حملات طیاره های بی سرنشین امریکا نقض حاکمیت ماست

پاکستان حملات طیاره های بی سرنشین امریکایی را بر خاک خود محکوم کرد و آن را نقض حاکمیت آن کشور خواند.

این در حالیست که مقام های امریکایی گفته اند که واشنگتن ممکن حملات طیاره های بی سر نشین علیه پناهگاه های طالبان افغان در پاکستان را افزایش بدهد.

کابل و واشنگتن ادعا دارند که اسلام آباد به طالبان افغان و سایر جنگجویان که علیه حکومت افغانستان می جنگند، پناه داده است – ادعای که مقام های پاکستانی آن را رد می کنند.

مقام های امریکایی هفته گذشته به خبرگزاری رویترز گفتند که حکومت دونالد ترمپ در نظر دارد تا موقف سختگیرانه تر در برابر پاکستان اتخاذ کند و افزایش حملات طیاره های بی سرنشین بر خاک پاکستان بخش از سیاست جدید امریکا در قبال افغانستان خواهد بود.

اما نفیس ذکریا، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان روز پنجشنبه در واکنش به این گزارش رویترز گفت که حملات طیاره های بی سرنشین امریکایی پیامد های برعکس خواهد داشت.

ایالات متحده از بیش از یک دهه به این سو جنگجویان اسلامگرا به شمول اعضای گروه طالبان و شبکه حقانی را در داخل خاک پاکستان توسط طیاره های بی سرنشین مورد حمله قرار داده است.

اسلام آباد بار ها مخالفت خود را با این حملات ابراز نموده است. اما اسناد دیپلوماتیک که توسط ویب سایت «ویکی لیکس» در سال ۲۰۱۱ افشا شد، نشان می دهد که اردوی پاکستان اجازه انجام حملات طیاره های بی سرنشین را به امریکا داده بود.

پاکستان از سال ۲۰۰۲ تا کنون بیش از ۳۳ میلیارد دالر کمک از سوی ایالات متحده دریافت کرده است اما مقام های امریکایی می گویند که اکنون حکومت دونالد ترمپ می خواهد برخی کمک های امریکا به پاکستان را توقف دهد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در واکنش به این اقدام احتمالی امریکا گفت: "پاکستان به روابط خود با ایالات متحده اهمیت قایل است... ما باور کامل داریم که ادامه همکاری های نزدیک میان دو کشور برای ترویج صلح و امنیت در منطقه و فراتر از آن مهم می باشد."

اسلام آباد در حالی از حملات طیاره های بی پیلوت امریکا انتقاد می کند که نیرو های پاکستانی روز چهارشنبه یک طیاره بی سرنشین ایرانی را در ایالت بلوچستان پاکستان سقوط دادند.

وزارت خارجه پاکستان گفت که نیرو های آن کشور طیاره بی سرنشین ایرانی را به دلیلی سقوط دادند که آن طیاره بدون کدام علامت گذاری بود و در مورد پرواز آن اطلاع قبلی به پاکستانی ها داده نشده بود.