پاکستان مسوول ضعف حکومت و اختلافات درونی افغانستان نیست - قریشی

وزیر خارجۀ پاکستان می‌گوید که کشورش با همکاری بی شایبه، زمینه را برای کامیابی ایالات متحده در افغانستان هموار کرده است.

شاه محمود قریشی چهارشنبه (سوم اکتوبر) در بحث آزاد زیر عنوان "حکومت جدید پاکستان: تغییر یا ادامۀ سیاست خارجی؟" انتقادات سختی از حکومت افغانستان کرد.

آقای قریشی گفت "غیرعادلانه است که ضعف حکومت، فساد و اختلاف درون نظام در افغانستان به دوش پاکستان انداخته شود. نباید پاکستان ملامت شود".

وزیر خارجۀ پاکستان گفت که کشورش خواستار روابط خوب با افغانستان است. او گفت که اسلام آباد خواستار "حکومت دموکرات، مترقی و صلح آمیز" در افغانستان است.

آقای قریشی گفت که پاکستان نه تنها اینکه در جنگ روان امریکا در افغانستان میلیون‌ها دالر را صرف کرده، بلکه راه را برای "پیروزی امریکا" هموار کرده است.

صلح با طالبان

وزیر خارجۀ پاکستان گفت که کشورش می خواهد که طالبان وارد مذاکرات صلح شوند و به گفتۀ وی اسلام آباد برای کشاندن طالبان به میز مذاکرات صلح از همه امکانات خود کار می‌گیرد.

شاه محمود قریشی گفت که صلح و ثبات در افغانستان به سود و اولولیت پاکستان است، اما گفت که بازیگران دیگری نیز در منطقه وجود دارد که شاید اولویت های آنان مانند پاکستان نباشد.

با آنکه وزیر خارجۀ پاکستان از کشور مشخصی نام نبرد، اما مقام‌های امریکایی روسیه و طالبان را به حمایت از شورشگری طالبان در افغانستان متهم می‌کنند.

روابط امریکا – پاکستان

وزیر خارجۀ پاکستان که در یک سفر رسمی به امریکا آمده است، دیدار هایش با وزیر خارجه، مشاور امنیت ملی و شماری دیگر از مقام‌ های امریکایی را سازنده توصیف کرد و گفت که با اندیشۀ مثبت و آرزومندی های خوب به پاکستان بر می‌گردد.

شاه محمود قریشی پذیرفت که در سال‌های اخیر روابط اسلام آباد – واشنگتن پرتنش بود، اما گفت که اکنون این دو کشور "که از زمان جنگ سرد تا کنون دوست نزدیک بوده اند" در مسیر نیل به هدف مشترک که صلح، ثبات و همکاری است، در حرکت است.

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا سال گذشته استراتیژی امریکا برای جنوب آسیا و افغانستان را اعلام کرد و بر اساس این استراتیژی بر اسلام آباد فشار وارد شد تا بر ضد گروه های دهشت افگن مستقر در پاکستان اقدام جدی کند.

حکومت افغانستان نیز همواره پاکستان را به حمایت و پرورش گروه های دهشت افگن به ویژه طالبان و شبکۀ حقانی متهم کرده است.

پاکستان اتهامات حمایت از گروه های دهشت افگن را رد کرده و همواره خود را قربانی جنگ با دهشت افگنی عنوان کرده است.