پاکستان برای واکنش رسمی به تویت ترمپ آمادگی می گیرد

صدر اعظم پاکستان روز سه شنبه در پیوند با تویت رئیس جمهور امریکا، جلسۀ کابینه را برگزار کرد

صدر اعظم پاکستان در واکنش به اظهارات تازۀ رئیس جمهوری ایالات متحدۀ امریکا که پاکستان را "دروغگو" و "نیرنگ باز" خطاب کرد، روز سه شنبه جلسۀ کابینۀ آن کشور را فرا خواند و قرار است روز چهارشنبه پس از تدویر جلسۀ شورای امنیت ملی پاکستان، واکنش رسمی خود را در این مورد ابراز کند.

آنچه دونالد ترمپ تا کنون در مورد پاکستان نوشته است:

۶ دسامبر ۲۰۱۱: پاکستان دوست ما نیست.

۵ جولای ۲۰۱۲: پاکستان به خاطریکه شش سال به اسامه بن لادن پناه داد، چی وقت از ما پوزش خواهد خواست؟

۱۷ جنوری ۲۰۱۲: میلیاردها دالر به پاکستان دادیم، اما چی گرفتیم؟ خیانت و بی حرمتی – بدتر از آن.

۲۷ مارچ ۲۰۱۶: حلمۀ دیگر افراطگرایان اسلامی، اینبار در پاکستان، زنان و کودکان مسیحی را هدف گرفت. من به تنهایی آن را حل کرده می توانم.

۸ نوامبر ۲۰۱۶: من پاکستان را دوست دارم. کشور عالی، مکان عالی، مردم عالی.

۱۳ اکتوبر ۲۰۱۷: به تقویت روابط بهتر با پاکستان و رهبران آن می‌آغازم. از آنان به خاطر همکاری شان در عرصه های زیاد تشکر می‌کنم.

۱ جنوری ۲۰۱۸: پاکستان به ما جز دروغ و نیرنگ کاری نکرده است، رهبران ما را احمق فکر کرده اند... بیش از این نه!

دونالد ترمپ روز دوشنبه و در نخستین ساعات سال ۲۰۱۸ میلادی در تویتر خود نوشت "ایالات متحده در ۱۵ ساله گذشته احمقانه بیش از ۳۳ میلیارد دالر به پاکستان مساعدت کرده است و آنان (پاکستان) جز دروغ و نیرنگ به ما چیزی نداده و رهبران ما را احمق فکر کرده اند. آنان به آن دهشت افگنانی پناهگاه امن داده اند که ما با همکاری کم، آنان را در افغانستان هدف قار می‌دهیم. دیگر بس است!"

اندکی پس از نشر تویت آقای ترمپ، خواجه محمد آصف وزیر خارجۀ پاکستان، در تویتر نوشت که جهان را از حقیقت با خبر خواهد کرد. وزیر خارجۀ پاکستان نگاشته است "انشاالله به زودی به تویتر رئیس جمهور ترمپ واکنش نشان خواهیم داد...جهان را از حقیقت آگاه خواهیم ساخت...از فرق میان واقعیت و تخیل."

همچنان به خاطر تویت آقای ترمپ، دیفید هیل، سفیر ایالات متحده مقیم اسلام آباد، روز دوشنبه به وزارت خارجۀ پاکستان احضار شد.

هند -رقیب دیرینۀ پاکستان- و افغانستان از موضع گیری آقای ترمپ استقبال کرده و ریاست جمهوری افغانستان آن را حاصل سیاست فعال خارجی افغانستان قلمداد کرده است. اما چین از سهم پاکستان در مبارزه با تروریزم با قدردانی یاد کرد.

روابط اسلام آباد و واشنگتن از دیرزمان به خاطر اتهامات حمایت پاکستان از دهشت افگنان به ویژه شبکۀ حقانی و گروه طالبان، با فراز و نشیب توام بوده است.

ایالات متحدۀ امریکا هشدار داده است که در صورت ادامۀ حمایت اسلام آباد از این گروه ها، مساعدت های امریکا به پاکستان قطع شده و اقدامات توبیخی نیز اتخاذ خواهد شد.

وزیر خارجۀ پاکستان به رسانه‌های پاکستانی گفته است که آقای ترمپ بار ملامت ناکامی امریکا را در افغانستان که "با بن بست مواجه شده است" به دوش پاکستان می‌اندازد.

آگاهان به این باور اند که سختگیری ایالات متحده بر پاکستان سبب می‌شود تا رهبران پاکستانی به چین نزدیکتر شوند. چین در نظر دارد تا در چارچوب ابتکار "یک کمر بند یک راه" حدود ۵۷ میلیارد دالر را صرف ساختن زیربناها در پاکستان کند.