پس از آنکه گزارش های مصاب شدن بیش از ۴۰۰ نفر به ویروس HIV توسط یک داکتر اطفال در رسانه های محلی پاکستانی نشر شد، ملل متحد و مقامات پاکستانی در این مورد تحقیقات را آغاز کرده اند.
مقامات پاکستان تایید کرده اند که در حدود ۸۰ در صد افرادی را که در جریان فقط دو هفته در شهرک لرکانه ایالت سند به HIV مصاب شده اند، کودکان تشکیل میدهند.
فهمیده خان، سخنگوی برنامه مشترک ملل متحد در بخش HIV/AIDS به صدای امریکا گفت که تحقیقات در خصوص این قضیه آغاز شده و خدمات حمایوی و معالجوی برای افراد مصاب نیز در نظر گرفته شده است.
خان افزود که زرقیات غیر مصوون و انتقال خون در حالی توقف داده شده است که گزارش هایی از قضایای مشابه در نواحی اطراف این شهرک به نشر رسیده اما تا اکنون تایید نشده است.
ابهامات در مورد چگونگی این قضایا باعث سراسیمگی و خشم باشندگان محلی شده است.
والدینِ هراسان کودکان شان را برای آزمایش خون به کلنیک های سیار در این شهرک انتقال میدهند.
نصیر احمد، باشنده محلی به فرانس پرس گفت که کودک یک ساله اش به ویرویس HIV مصاب شده است.او افزود" برباد شوند آنهایی که باعث مصاب شدن کودکان شده اند."
تحقیقات
مقامات پاکستانی میگویند که تا اکنون واضح نشده است که آیا این عمل عمدی بوده یا غفلت وظیفوی باعث مصاب شده این تعداد افراد شده است.
سکندر میمون، مدیر برنامه کنترول ایدز در ایالت سند به آژانس خبری فرانس پرس گفت که ممکن تلاش صرفه جویی در استفاده از وسایل طبی باعث این وقایع شده باشد.
میمون افزود "داکتران قلابی برای این که صرفه جویی کنند، از یک سرنج بار ها استفاده میکنند که این عمل میتواند باعث انتقال خون افراد مصاب به HIV به افراد سالم گردد."
براساس گزارش های رسمی حکومت پاکستان در حدود ۶۰۰ هزار داکتر قلابی در سراسر این کشور فعالیت دارد که در حدود ۲۷۰ هزار آن در ایالت هند مصروف طبابت اند.
پیشینه HIV/AIDS در پاکستان
براساس گزارش ملل متحد، تنها در سال ۲۰۱۷ میلادی در حدود ۲۰ هزار قضیه جدید HIV در پاکستان گزارش شد و این کشور در قاره آسیا دومین کشوری است که این ویروس در آن سیر صعودی دارد.
مقامات ملل متحد میگویند که از سال ۲۰۱۰ به اینسو موارد ثبت شدۀ HIV/AIDS در پاکستان ۵۷ در صد افزایش یافته است. براساس معلومات این اداره، ۴۳ هزار زن در پاکستان به ویروسHIVمصاب است.
سال گذشته نیز شمار افراد مصاب به ویروس HIV که مورد آزمایش قرار گرفته بودند به ۲۰ هزار رسید و ۶۲۰۰ تن از افراد مصاب به ایدز زندگی شان را از دست دادند.