کشته شدن خبرنگار پاکستانی در کینیا تصادفی نه بلکه در اثر حملۀ 'هدفمندانه' بوده است - اسلام‌آباد

وزیر داخلۀ پاکستان گفته است که شواهد حاکی از آن است که کشته شدن ارشد شریف، خبرنگار مشهور پاکستانی در کینیا، در اثر تصادف نه بلکه نتیجۀ حملۀ هدفمندانه بوده است.

رانا ثنا‌الله، وزیر داخلۀ پاکستان، روز سه شنبه هشتم نومبر (۱۷ عقرب) به خبرنگاران گفت که کشته شدن شریف یک رویداد تصادفی نبوده است، با آنهم به گفتۀ او، به معلومات بیشتر در پیوند به این پرونده نیاز است.

پیش از این، مقام‌های کینیایی گفته بودند که ارشد شریف از سوی پولیس کینیا اشتباه گرفته شده و به گفتۀ آنان، هنگامی‌که پولیس در تعقیب اختطاف‌چیانی بود که با یک موتر سرقت شده فرار می‌کردند، بر موتر این خبرنگار پاکستانی نیز گلوله‌باری صورت گرفته است.

اما،‌وزیر داخلۀ پاکستان گفت: "مرگ ارشد شریف در اثر اشتباهی گرفتن هویت نبوده است – بر اساس شواهدی که تا کنون به دست آورده ایم، محتمل بر صحت گفته می‌توانم که این یک کشتار هدفمند بوده است...هنوز هم به معلومات بیشتر برای تایید نیاز داریم...خواستار معلومات بیشتر از حکومت کینیا شده ایم."

مقام‌های کینیایی تا کنون به اظهارات تازۀ وزیر داخلۀ پاکستانی مبنی بر هدفمندانه بودن کشتار ارشد شریف واکنش نشان نداده اند.

ارشد شریف، خبرنگار معروف پاکستانی و منتقد سرسخت اردوی پاکستان، روز دوشنبه ۲۴ اکتوبر (دوم عقرب) در کینیا به ضرب گلوله کشته شد. او که از حامیان عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان، بود. شریف در پاکستان به اغتشاش متهم شده بود و به همین دلیل به کینیا فرار کرده بود.

در پی کشته شدن این خبرنگار که سبب ایجاد سر و صداهای زیاد در داخل پاکستان شد، حکومت پاکستان به دستور شهباز شریف، صدر اعظم آن کشور، یک تیم تحقیقاتی را تشکیل داد تا قضیه را بررسی و حقیقت‌یابی کند.

ثناالله گفت که تیم تحقیقاتی پاکستان از کینیا برگشته است، اما به گفتۀ او، پولیس کینیا تا هنوز تمام چیزهای متعلق به شریف را به تحقیق کنندگان پاکستانی تحویل نداده است.

او گفت: "اکنون از وزارت خارجه [پاکستان] خواهیم خواست تا با حکومت کینیا به تماس شود و صدر اعظم [شهباز شریف] نیز با رییس جمهور کینیا صحبت خواهد کرد."

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده، نیز در پی نشر خبر کشته شدن شریف به تحقیقات کامل در مورد کشته شدن وی تاکید کرد.

ارشد شریف در ماه اگست با شهباز گل، یکی از سیاستمداران معروف مخالف حکومت پاکستان، مصاحبه کرد. شهباز گل در این مصاحبه گفت که افسران پایین رتبۀ اردوی پاکستان نباید دستوراتی را عملی کنند که مخالف خواست اکثریت مردم باشد.

پس از آن، نشرات شبکۀ خبری ای آر وای که این مصاحبه از آن نشر شده بود، برای مدت کوتاهی قطع و دستور بازداشت شریف صادر شد. این شبکۀ نشراتی سپس گفت که روابط‌ خود را با ارشد شریف قطع کرده است.

پاکستان در تاریخ ۷۵ ساله‌اش برای چندین دهه تحت حکمروایی اردو قرار داشته و انتقاد از اردو در آن کشور به مثابۀ خط سرخ پنداشته می‌شود.

در تهیه این مطلب از گزارش خبرگزاری رویترز استفاده شده است.