پاکستان اظهارات قصر سفید در مورد قابلیت‌های میزایلی این کشور را رد کرد

پاکستان روز شنبه ۲۱ دسمبر (اول جدی) اظهارات یک مقام قصر سفید را که گفته بود قابلیت میزایل‌های بالستیک دوربرد پاکستان تهدیدی در حال ظهور برای ایالات متحده است، رد کرد و آن را ادعای "بی اساس" و "عاری از منطق" خواند.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیه‌ای گفت: "درک تهدید ادعا شده از قابلیت های میزایلی پاکستان که توسط مقام ایالات متحده مطرح شده، تاسف آور است."

جان فندر، معاون مشاور امنیت ملی قصر سفید، روز پنجشنبه ۱۹ دسمبر (۲۹ قوس) با انتقاد از برنامهٔ میزایل‌های بالستیک دوربرد پاکستان گفت که "برای ما سخت است که اقدامات پاکستان را چیزی جز تهدیدی در حال ظهور برای ایالات متحده بدانیم".

این مقام قصر سفید در"انستیتیوت کارنگیگی برای صلح بین المللی" گفت که پاکستان به طور فزاینده‌ای تکنالوژی میزایلی پیچیده‌ای را توسعه داده است، "از سیستم میزایل‌ بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزاتی که آزمایش موتورهای میزایل دوربرد را امکان‌پذیر می‌سازد".

او افزود که اگر این روند ادامه یابد "پاکستان قابلیت حمله بر اهدافی فراتر از جنوب آسیا از جمله در ایالات متحده را خواهد داشت".

فندر اضافه کرد که چگونگی اقدامات پاکستان "پرسش‌های واقعی" را در مورد اهداف برنامهٔ میزایل بالستیک این کشور به میان آورده است.

بلوچ گفت: "ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیت‌های استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است."

این در حالی است که واشنگتن به تازگی بر نهاد‌های مرتبط با برنامهٔ توسعهٔ میزایل بالستیک پاکستان تعزیرات وضع کرد، به شمول ادارهٔ دفاعی دولتی که از این برنامه نظارت می‌کند.

وزارت خارجهٔ ایالات متحده به تاریخ ۱۸ دسمبر (۲۸ قوس) با نشر اعلامیه‌ای گفت که "تاسیسات انکشاف ملی پاکستان" مستقر در اسلام‌آباد، که مسوول برنامه میزایل بالستیک پاکستان است و در زمینۀ تدارک اجزا برای پیشبرد برنامه میزایل دوربرد بالستیکی پاکستان کار می‌کند" شامل نهادهایی است که تحریم شده اند.

چند ساعت پس از آن، اسلام آباد این تصمیم واشنگتن را "متعصبانه و تاسفبار" خواند.

وزارت خارجهٔ پاکستان با نشر اعلامیه‌ای گفت که این اقدام ایالات متحده "پیامدهای خطرناکی" برای ثبات استراتژیک منطقه و جهان خواهد داشت.

بلوچ روز شنبه گفت: "سلسلهٔ اخیر اتهامات ایالات متحده نسبت به یک متحد بزرگ غیر ناتو برای روابط ما در مجموع خوب نخواهد بود، به ویژه در صورت عدم موجودیت هرگونه شواهد در این زمینه."

او افزود: "پاکستان هیچگاه به هیچ شکل یا شیوه‌ای نسبت به ایالات متحده نیت بد نداشته و این واقعیت اساسی تغییر نکرده است. از اینرو، هر فرضیه غیرمنطقی در مورد قصد خصمانه از جانب پاکستان توسط هر کشور دیگری، بشمول ایالات متحده، گیچ کننده و همچنان غیرمنطقی است."

بلوچ تاریخ طولانی همکاری اسلام آباد با واشنگتن را به ویژه در تلاش های ضد تروریزم برجسته کرد و تعهد پاکستان را برای تعامل سازنده با ایالات متحده در مورد تمام موضوعات از جمله امنیت و ثبات منطقه تکرار کرد.