شرکت هوایی بین المللی پاکستان (پیآیای)، روز شنبه هفتم دسمبر (۱۷ قوس)، اعلام کرد که پس از لغو ممنوعیت چهار ساله این شرکت توسط اداره هوانوردی اتحادیه اروپا، پروازهای خود را به اروپا در ۱۰ جنوری از سر خواهد گرفت.
در اعلامیه این شرکت آمده است که "پرواز شرکت هوایی بین المللی پاکستان در ۱۰ جنوری از اسلام آباد به پاریس حرکت خواهد کرد".
بر اساس این اعلامیه "در ابتدا، دو پرواز هفته وار (روزهای جمعه و یکشنبه) صورت خواهد گرفت و (این پرواز ها) به تدریج افزایش خواهد یافت."
در ماه می سال ۲۰۲۰ یک طیارهٔ پی آی ای در شهر کراچی پاکستان بر اثر عدم کاربرد دستورالعمل های معیاری پیلوت سقوط کرد که در نتیجه آن ۹۷ نفر کشته شدند. در پی سقوط این طیاره، مقامات پاکستانی گفتند که حدود ۲۶۲ پیلوت در گرفتن جواز اجباری پرواز جعل کرده اند.
پس از این رسوایی، اداره هوانوردی اتحادیه اروپا و اداره هوانوردی ایالات متحده در ماه جون همان سال پروازهای شرکت هوایی پاکستان را به این کشورها ممنوع کردند.
پس از آن که اداره هوانوردی اتحادیه اروپا هفته گذشته این ممنوعیت را لغو کرد، یک سخنگوی شرکت هوایی بین المللی پاکستان گفت که آنها "به مقررات و دستورالعملهای ادارهٔ هوانوردی اتحادیه اروپا به شدت پایبند خواهند بود".
شرکت هوایی پاکستان که حدود هفت هزار کارمند دارد، از مدتها به اینسو متهم به مدیریت بد، ریکارد ضعیف ایمنی و عدم رعایت مقررات است.
حکومت پاکستان گفته است که متعهد به خصوصی سازی این شرکت هوایی قرضدار است و برای یافتن خریدار تلاش می کند.
فروش این شرکت همچنان بخشی از خواستههای صندوق بین المللی پول در بدل برنامههای کمکی این صندوق به پاکستان میباشد. سایر خواستههای این صندوق خصوصی سازی شرکت های دولتی، ایجاد یک سیستم گسترده تر مالیاتی و ختم سهمیه بندی ها برای ۴۰ درصد پاکستانیهای است که زیر خط فقر زندگی میکنند.
خواجه آصف، وزیر هوانوردی پاکستان، هفته گذشته هنگام صحبت با خبرنگاران، بازگشایی پروازها به اروپا را یک "ارزش بزرگ" خواند که میتواند خریداران بیشتر را برای این شرکت هوایی جذب کند.
شرکت هوایی بین المللی پاکستان در سال ۱۹۵۵ تاسیس شد و تا دههٔ ۱۹۹۰ رشد سریع داشت.