عارف علوی، رییس جمهور پاکستان از کمیسیون انتخابات آن کشور خواسته است تا تاریخی را برای برگزاری انتخابات سرتاسری در آن کشور تعیین کند و در همین حال محکمۀ عالی پاکستان استماعیهای را در مورد قانونی بودن تنش سیاسی پیش آمده میان حکومت به رهبری صدر اعظم عمران خان و پارلمان پاکستان برگزار کرده است.
محکمۀ عالی پاکستان روز چهارشنبه ششم اپریل (۱۷ حمل) در مورد اینکه آیا مسدود کردن رای عدم اعتماد پارلمان عليه عمران خان، صدراعظم آن کشور، تخطی از قانون اساسی پاکستان بوده است یا خیر، تشکیل جلسه داد اما تصمیم نهایی اتخاذ نشد.
قرار است هیات منصفه متشکل از پنج قاضی ستره محکمۀ پاکستان به ریاست قاضی القضات آن کشور روز پنجشنبه دوباره در این مورد جلسه کرده و احتمالاً حکم نهایی را صادر کند.
پیش از آنکه قانونگذاران پاکستانی در پارلمان آن کشور هفتۀ گذشته در مورد دادن رای عدم اعتماد به عمران خان رایگیری کنند، رییس جمهور علوی پارلمان را منحل کرد و دستور برگزاری انتخابات زود هنگام را داد؛ اقدامی که مخالفان سیاسی عمران خان آن را غیرقانونی خوانده اند.
دفتر ریاست جمهوری پاکستان روز چهارشنبه با نشر اعلامیهای گفته است که به کمیسیون انتخابات آن کشور گفته است که تاریخی را برای برگزاری انتخابات تعیین کند تا "مکلفیت قانونی" انجام یابد.
بر اساس قانون اساسی پاکستان، پس از انحلال پارلمان و کابینه، باید در جریان ۹۰ روز انتخابات برگزار شود، اما نهادهای ناظر بر انتخابات در پاکستان از همین حال در مورد انتخابات زودهنگام در آن کشور ابراز نگرانی کرده اند.
شبکۀ انتخابات آزاد و عادلانۀ پاکستان گفته است که "چالشهای متعدد قانونی، حقوقی و عملیاتی" فرا روی برگزاری انتخابات سرتاسری پاکستان وجود دارد.
پاکستان از بدو تاسیس بحرانات سیاسی را تجربه کرده و هیچ صدر اعظمی در طول تاریخ ۷۵ سالۀ این کشور نتوانسته است دورۀ صدارت خود را تکمیل کند.