پاکستان توافق اولیه برای قرضهٔ سه میلیارد دالر را از صندوق بین المللی پول به دست آورد

پاکستان روز جمعه ۳۰ جون (نهم سرطان) توافق اولیهٔ صندوق بین المللی پول (IMF) را برای دریافتهٔ قرضهٔ سه میلیارد دالری به دست آورد تا به بحران اقتصادی آن کشور و همچنین بازپرداخت قرضه قبلی‌اش رسیدگی کند.

این قرضهٔ صندوق بین المللی پول به پاکستان کمک خواهد کرد تا از رکود بالقوهٔ اقتصادی در آن کشور جلوگیری کند.

اما مقام‌های پاکستان و صندوق بین المللی پول روز جمعه گفتند که فراهم‌آوری این قرضه مستلزم تصویب هیات اجرایی این صندوق است که انتظار می‌رود در اوسط ماه جولای در این مورد تصمیم نهایی را بگیرند.

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، در تویتی گفته است که "این تعامل به ذخایر ارزی پاکستان کمک‌ خواهد کرد؛ پاکستان را برای دستیابی به ثبات اقتصادی کمک‌ می‌کند و این کشور را در مسیر رشد اقتصادی پایدار قرار می‌دهد.''

ذخایر ارز خارجی پاکستان تا اواسط ماه جون سال روان میلادی به پایین ترین حد در تاریخ آن کشور رسید که فقط برای خرید کالا‌های وارداتی برای چند هفته کافی است.

خانواده‌‌‌ها در سراسر این کشور فقیر جنوب آسیا که جمعیتی نزدیک به ۲۳۰ میلیون نفر است با مشکلات اقتصادی مواجه اند، زیرا قدرت خرید آنان در پی تورم پولی سرسام آور رو به کاهش است.

صندوق بین المللی پول در ویب‌سایت خود گفته است که فراهم‌آوری قرضهٔ سه میلیارد دالری به پاکستان فرصتی فراهم می‌کند تا تلاش‌های فوری آن کشور را در راستای ثبات اقتصادی، مشکلات داخلی و خارجی کمک کند.

فراهم‌آوری قرضهٔ سه میلیارد دالری بیشتر از توقع پاکستان است، زیرا اسلام‌آباد با مقام‌های صندوق بین المللی پول برای دریافت قرضهٔ ۲.۵ میلیارد دالر مصروف مذاکره بودند.

پاکستان در سال ۲۰۱۹ قرارداد قرضه ۶.۵ میلیارد دالری را با صندوق بین‌المللی پول امضا کرده بود.

اخیراً وزیر مالیه پاکستان و سایر مقامات حکومتی پاکستان انتقاد کرده اند که قرارداد قرضه با صندوق بین‌المللی منحیث یک ''شکار جیوپولیتیک'' یا سیاست جغرافیایی است.

برخی از جناح‌ها در پاکستان نیز ادعا می‌کنند که حکومت ایالات متحده به دلیلی از نفوذ خود در روند گرفتن قرضه از صندوق بین‌المللی پول برای پاکستان استفاده نمی‌کند که به ادعای این جناح‌ها پاکستان به چین بسیار نزدیک شده است.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، می‌گوید که واشنگتن طرف مذاکرات جاری بین صندوق بین‌المللی پول و پاکستان نیست، اما حکومت ایالات متحده از پاکستان در برنامه اصلاحات با صندوق بین المللی پول حمایت می‌کند.