رسانههای بریتانیایی گزارش داده اند که یک محمولهٔ آلوده به یورانیم که در میدان هوایی هیدروی لندن ضبط شده، منبع اصلی آن پاکستان است، اما اسلام آباد میگوید که با این محموله هیچ ربطی ندارد.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان، روز پنجشنبه ۱۲ جنوری (۲۲ جدی) به صدای امریکا گفت که تا اکنون هیچ گونه معلوماتی در این خصوص با اسلامآباد شریک نشده و "ما مطمین استیم که این گزارشها واقعیت ندارد."
پولیس بریتانیا در اوایل هفتهٔ جاری گفت که در یک محمولهٔ که به تاریخ ۲۹ دسمبر سال گذشته وارد بریتانیا شده بود، یک مقدار بسیار کوچک مواد آلوده به یورانیم را کشف کرد، اما از بازداشت هیچ فردی در ارتباط به این رویداد خبر نداده است.
روزنامهٔ دی سن (The Sun) بریتانیا نخستین رسانهای بود که این خبر را نشر کرد، گفت که این محموله به آدرس شهروندان ایران در بریتانیا فرستاده شده بود. این روزنامه گزارش داده است که این محموله از پاکستان به عمان و از آنجا به بریتانیا انتقال یافته بود.
ریچارد سمیت، رییس قوماندانی مبارزه با تروریزم پولیس لندن، روز پنجشنبه گفت که مقدار مواد رادیواکتیفی یافت شده در این محموله فوق العاده کوچک بوده و هیچ گونه تهدیدی را متوجه صحت و مصوونیت مردم نمیکند.
او افزود که تحقیقات بیشتر در این مورد جریان دارد.
از یورانیم غنی شده به سطح پایین در دستگاههای تولید برق ملکی استفاده شده میتواند.
پاکستان که مجهز با سلاح هستهای است، چندین دستگاه تولید برق ملکی دارد که توسط چین ساخته شده است.
اسلام آباد همواره گفته است که سیستمهای امنیتی و مصوونی قوی را برای برنامههای توسعهٔ هستهایاش به کار انداخته است.
تحلیلگران میگویند که یافتن اصل یورانیم یک کشور امکانپذیر نیست، مگر این که نمونهای از یورانیم غنیشده همان کشور موجود باشد.
آنان میگویند که ادارهٔ بین المللی انرژی اتمی ظرفیت این را دارد که به گونهٔ مستقلا اصل یورانیم یافت شده در لندن را تشخیص دهد.