یک شهروند پاکستان از زندان گوانتانامو آزاد شد

در حال حاضر کم و بیش ۴۰ نفر که شهروندان کشورهای مختلف اند هنوز هم در زندان گوانتانامو به سر می برد

یک شهروند پاکستان که قدیمی‌ترین محبوس زندان گوانتانامو پنداشته می شود، روز شنبه ۲۹ اکتوبر (هفتم عقرب) از این زندان تحت کنترول ایالات متحده آزاد و به کشورش اعزام شد.

پس از حملات یازدهم سپتمبر ۲۰۰۱ میلادی توسط شبکه القاعده، ایالات متحده در جریان جنگ علیه ترویزم صدها تندرو مظنون را دستگیر و در این زندان محبوس کرد.

سیف الله پراچا، در سال ۲۰۰۳ میلادی به اتهام تمویل مالی گروه‌های جهادی در تایلند بازداشت شد، اما نامبرده همواره گفته است که بی‌گناه است و ایالات متحده را دوست دارد.

پراچا که بین ۷۵ تا ۷۶ سال عمر دارد، مانند سایر محبوسین گوانتانامو هیچگاهی به صورت رسمی متهم نشد و در جریان بازداشت‌اش به اندک‌ترین خدمات حقوقی دسترسی داشت.

وزارت خارجهٔ پاکستان روز شنبه با نشر اعلامیه‌ای گفته است که "وزارت خارجه یک روند بین سازمانی گسترده را برای تسهیل بازگرداندن آقای پاراچا به کشور تکمیل کرد."

در این اعلامیه آمده است: "خوشحالیم که یک شهروند پاکستان که در خارج در زندان به سر می برد، بالاخره با خانواده‌اش یکجا شد."

پاراچا که در ایالات متحده تحصیل کرده بود، یک شرکت واردات و صادرات داشت که برای خرده فروشان بزرگ ایالات متحده امتعه فراهم می کرد.

مقام‌های ایالات متحده او را متهم کرده اند که با شخصیت‌های شبکهٔ القاعده از جمله اسامه بن لادن، نخستین رهبر القاعده، و خالد شیخ محمد که مغز متفکر حملات یازدهم سپتمبر تلقی می شود، تماس داشت.

وکیل مدافع پراچا در سال ۲۰۰۸ میلادی گفته بود که موکل‌اش در سال ۱۹۹۹ و متعاقبا در سال ۲۰۰۰ میلادی با بن لادن ملاقات کرده بود و هدف از این ملاقات تولید یک برنامه تلویزیونی بود.

پراچا پس از آن از زندان آزاد شد که جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، سال گذشته آزادی وی را توشیح کرد. بایدن در آن زمان آزادی یک شهروند دیگر پاکستان به نام عبدالربانی، ۵۵ ساله، و عثمان عبدالرحیم عثمان، شهروند یمن که ۴۱ سال عمر دارد، نیز توشیح کرد.

اما در اعلامیه‌ای که از سوی وزارت خارجهٔ پاکستان نشر شده است، در مورد رهایی عبدالربانی چیزی بیان نشده است.

رییس جمهور بایدن زیر فشار قرار دارد تا آنعده از محبوسین گوانتانامو را از قید آزاد کند که علیه آنان اتهامی وجود ندارد و محاکمهٔ آنعده از محبوسین را برگزار کند که به داشتن رابطه با القاعده متهم اند.

در حال حاضر کم و بیش ۴۰ نفر در زندان گوانتانامو به سر می برند و آنان متهم اند که نقش مستقیم در حملات یازدهم سپتمبر القاعده داشته اند.