پاکستان از فهرست خاکستری دیدبان بین المللی برای تمویل دهشت افگنی حذف شد

رییس دیدبان بین المللی برای مبارزه با پولشویی و تمویل دهشت افگنی روز جمعه ۲۱ اکتوبر (۲۹ میزان) گفت که پاکستان از فهرست "خاکستری" این سازمان حذف شده است.

راجا کمار، رییس این دیدبان گفت: "پس از تلاش زیاد مقامات پاکستانی، آنها توانستند از طریق دو برنامهٔ جداگانه، مجموعاً ۳۴ موردی را که برای رفع نقایص در سیستم‌های مبارزه با پولشویی و مبارزه با تمویل دهشت افگنی لازم بود، تکمیل کنند."

آقای کمار در یک کنفرانس خبری در پاریس افزود که این تصمیم که اعتبار این کشور بحران زده را تقویت خواهد کرد، در پایان نشست دو روزهٔ این دیدبان در پاریس اتخاذ شد.

این در حالی است که دیدبان بین المللی برای مبارزه با پولشویی و تمویل دهشت افگنی در ماه جون گفته بود که پاکستان را در فهرست خاکستری نگه‌می‌دارد، اما افزوده بود که پس از بازدید از پاکستان در صورت پیشرفت، این کشور از فهرست حذف خواهد شد.

کمار گفت که یک تیمی از دیدبان بین المللی برای مبارزه با پولشویی و تمویل دهشت افگنی از پاکستان بازدید کرده و از کارکردهای پاکستان در زمینه راضی است.

پاکستان در سال ۲۰۱۸ شامل این لست شد. پاکستان و چندین کشور دیگر به دلیل عدم کنترول پولشویی و تمویل دهشت افگنی در این فهرست قرار گرفته بودند.

قرار گرفتن در فهرست خاکستری سازمان Financial Action Task Force، فشار های اقتصادی بر پاکستان را افزایش داده و دسترسی به قرضه های بین المللی از صندوق بین المللی پول و بانک جهانی را کاهش داده بود.

کمار گفت که باوجود اینکه پاکستان از فهرست حذف شده است اما "کارهای برای انجام دادن وجود دارد" و افزود که این دیدبان بین المللی پاکستان را تشویق می‌کند تا میکانیزم‌های نظارتی خود را تقویت کند.

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان از این اقدام دیدبان استقبال کرده و در تویتی نگاشته است: "خروج پاکستان از فهرست خاکستری FATF نشان دهنده تلاش های مصمم و پایدار ما در طول سالیان است."

وزارت خارجه پاکستان نیز در بیانیه ای اعلام کرد که این تصمیم خبر خوبی است که مدت‌ها انتظار آن را داشتند.

بلاول بوتو زرداری، وزیر امور خارجه پاکستان در تویتی نوشت: "به مردم پاکستان تبریک می گویم."

در حالی که این اقدام تقویتی برای اقتصاد این کشور تلقی می‌شود، اما انتظار نمی رود که تأثیر فوری بر اقتصاد داشته باشد.

در تهیهٔ این مطلب از گزارش‌های خبرگزاری رویترز و فرانس پرس استفاده شده است.