پاکستان در مورد این که در نشست روز گذشتهٔ شورای امنیت ملل متحد در بارهٔ افغانستان اجازهٔ اشتراک را نیافت، اظهار تاسف کرده است.
نشست دیروز ششم جولای (۱۵ اسد) به درخواست افغانستان، هند، ناوری و استونیا برای بررسی اوضاع افغانستان برگزار شده بود.
منیر اکرم، نمایندهٔ دایمی پاکستان در ملل متحد گفته است که پاکستان یکی از همسایههای افغانستان بوده و سهم مستقیم در صلح و ثبات افغانستان دارد.
او دیروز در یک تویت نوشت: "از اینکه تقاضای پاکستان برای اشتراک در نشست امروزی شورای امنیت ملل متحد پذیرفته نشد، اظهار تاسف میکنم."
این در حالی است که غلام محمد اسحاقزی، نماینده دایمی افغانستان در ملل متحد پاکستان را به حمایت از طالبان متهم کرد.
آقای اسحاقزی گفت که پاکستان نه تنها به طالبان پناهگاه امن فراهم میکند بلکه "ماشین جنگی" طالبان را نیز تمویل لوژستیکی میکند.
او جمع آوری کمکهای مالی، انتقال اجساد و گردهمایی طالبان در آنسوی خط دیورند را از مثالهای این کمکها یاد کرده و گفت که حتی زخمیهای جنگجویان طالبان در شفاخانههای پاکستان مداوا میشوند.
اما، نمایندهٔ دایمی پاکستان در کنفرانس مطبوعاتی پس از این نشست، اتهامات وارده را رد کرده گفت که این اتهامات از جانب آنانی وارد میشود که خواهان صلح پایدار در افغانستان نیستند و پاکستان هیچ زمانی اجازه نخواهد داد که از خاکاش برای ایجاد بیثباتی در افغانستان استفاده شود.
در این حال، محمد حنیف اتمر وزیر خارجهٔ افغانستان از این نشست و از حمایت کشورهای اشتراک کننده برای جلوگیری و ختم خشونت در افغانستان استقبال کرد.
آقای اتمر با اشاره به کشتار عام غیرنظامیان، اعدام های صحرایی، بیجاشدن گستردهٔ مردم و نقض حقوق بشر توسط طالبان گفته است در حالی که در انتظار نشست اضطراری شورای امنیت ملل متحد میباشد، تقاضای خویش را مبنی بر نشست ویژهٔ شورای حقوق بشر و اعزام گزارشگران خاص و ماموریت حقیقت یابی به افغانستان را تصریح میکند.
دیبرا لاینز، نمایندهٔ ویژه سرمنشی ملل متحد برای افغانستان دیروز گفت: " امروز ما فرصتی داریم. فرصتی برای نشان دادن تعهد شورای امنیت سازمان ملل متحد و جوامع منطقوی و بین المللی برای جلوگیری از سقوط افغانستان به وضعیت فاجعه آمیز؛ وضعیتی که آنقدر جدی خواهد بود که همانند آن بسیار کم و یا هیچ در یک قرن وجود نخواهد داشت. "
خانم لاینز به شورای امنیت ملل متحد گفته که چنین فاجعه پیامدهای بسیار فراتر از مرزهای افغانستان خواهد داشت.