اداره فرماندهی ملی پاکستان مسئول پلان گزاری برای نگهداشت و سوق عملیاتی سلاح هسته ای بوده و خالد احمد کدوایی که مشاور ارشد این نهاد است می گوید این سلاح ها با مصئونیت نگهداری شده و در هر زمانی برای سوق عملیاتی آماده میباشد.
کدوایی گفت پاکستان برنامه هسته یی خود را متوقف و یا محدود نخواهد ساخت و هیچ گونه محدودیت ها را نخواهد پذیرفت. او گفت هر نوع اقدامی در این زمینه، بی نتیجه خواهد بود.
به نظر میرسد این سخنان آقای کدوایی در واکنش به اظهارات رُز گاتمولر، معین وزارت خارجه امریکا در امور کنترول سلاح و امنیت بین المللی بیان شده است. خانم گاتمولر هفته قبل در جلسه استماعیه کمیته روابط خارجی سنای امریکا، از گام های مهمی که پاکستان برای مصئونیت سلاح هسته یی آن کشور برداشته تمجید کرد اما گفت که واشنگتن از توسعه اسلحۀ محاربوی اسلام آباد، نگرانی دارد.
معین وزارت خارجه امریکا در امور کنترول سلاح و امنیت بین المللی تاکید کرد که مصونیت سلاح های محاربوی هسته ای را در میدان نبرد نمی توان تضمین کرد.
خانم گاتمولر گفت که جداً در اینمورد نگران میباشند و این نگرانی خود را با پاکستانی ها در میان گذاشته اند و به فشار های خود در مورد آنچه که آن را جنبه های بی ثبات کننده از برنامه سلاح های هسته یی محاربوی پاکستان می نامند، ادامه خواهند داد.
این تنش ها یک هفته قبل از نشست امنیت هسته یی در واشنگتن به وجود آمده است، که در آن رئیس جمهور اوباما و دیگر رهبران جهان تهدیدات دهشت افگنی مرتبط به سلاح های هسته ای را بررسی کرده و روی اقدامات ایمنی در این مورد، بحث خواهند کرد. رهبران پاکستان و رقیب هسته ای اش هند نیز در این نشست حضور خواهند داشت.
رقابت هسته ای با هند
کشیدگی ها روی سلاح هسته ای محاربوی بین اسلام آباد و واشنگتن از سال ۲۰۱۱ آغاز شد. پاکستان در آن زمان اولین آزمایشات این سلاح را انجام داد و راکت بالستیک نصر را تولید کرد. این راکت تا ۶۰ کیلومتر قابلیت پرواز را دارد.
مقام های پاکستانی تولید و توسعه سلاح تاکتیکی هسته ای را به خاطر دکتورین تحت نام "کولد ستار" هند توجیه کرده می گویند هدف این برنامه هسته ای هند حملات توبیخی و سریع نظامی در داخل پاکستان است.
در حالیکه راکت های بالستیک دوربرد پاکستان قادر به هدف گیری تمام ساحات هند میباشد، کدوایی ادعا می کند که سلاح محاربوی هسته ای پاکستان برای آن توسعه یافته تا مانع تحمیل یک جنگ محدود از جانب هند برای دستیابی به "اهداف سیاسی" گردد.
کدوایی تصریح کرد که برنامه هسته ای اسلام آباد " خاص برای هند" بوده و این کشور همسایه "تنها دشمن پاکستان" محسوب میشود.
گزارش: صدای امریکا
برگردان: ژیلا سمیعی