ارسال یک پیام 'کفر‌آمیز' از طریق واتس‌اپ گروپ موجب حکم اعدام یک مسلمان پاکستانی شد

یک محکمهٔ ضد تروریزم در شمال غرب پاکستان یک مرد مسلمان را به اتهام ''کفرگویی" به اعدام محکوم کرد؛ این مرد به ارسال ''محتوای کفرآمیز'' در يک گروپ در شبکهٔ اجتماعی واتس اپ متهم بود.

محکمه‌ای در پشاور سید محمد ذیشان را روز جمعه ۲۴ مارچ (چهارم حمل) بر اساس قانون پیشگیری از جرایم الکترونیکی و قانون ضد تروریزم به اعدام محکوم کرد.

کفر گویی در پاکستان که اکثر جمعیت آنرا مسلمانان تشکیل می‌دهد یک موضوع بی نهایت حساس است و در برخی اوقات حتا ادعاهای اثبات نشده می تواند موجب واکنش خشونت اوباشان شود.

در حکم محکمه که نسخه‌ای از آن در اختیار خبرگزاری فرانس پرس قرار گرفته است، آمده است که "متهم،‌ سید محمد ذیشان،‌ فرزند سید ذکاالله، که در بازداشت به سر می‌برد،‌ پس از اینکه مجرم شناخته شد، محکوم شد."

ذیشان که باشندهٔ شهر شمال غرب مردان است، همچنین به پرداخت جریمهٔ نقدی معادل ۴۳۰۰ دالر امریکایی محکوم شده است. او از حق استیناف طلبی برخوردار است.

ابرار حسین، مشاور سید محمد ذیشان به خبرگزاری فرانس پرس گفت این پرونده دو سال قبل پس از آن به وجود آمد که محمد سعید، یکی از ساکنان تالگانگ در ایالت پنجاب درخواستی را با ادارهٔ تحقیقات فدرال مطرح کرد و ذیشان را متهم به ارسال محتوای کفرآمیز در یک گروپ واتس اپ کرد.

قوانین پاکستان کفرگویی را ممنوع می کند و مجازات آن می‌تواند تا حد اعدام باشد، اما جزای اعدام کفرگویی تا حالا در این کشور تطبیق نشده است.

بسیاری از پرونده‌های کفرگویی در پاکستان مربوط مسلمانان می‌شود، اما فعالان حقوق بشر هشدار داده اند که اقلیت‌های مذهبی به ویژه مسیحیان در اکثر حالات به دلیل مسایل شخصی نیز به کفرگویی متهم می‌شوند.

به گفتهٔ کمیسیون ملی عدالت و صلح، یک حامی حقوق بشر و کمک های حقوقی در پاکستان، در ۲۰ سال گذشته مجموعاََ ۷۷۴ مسلمان و ۷۶۰ نفر از اعضای گروه های مختلف مذهبی اقلیت به کفر گویی متهم شده اند.