یک شهروند پشاور در تلاش برای ایجاد گزینههایی برای استقلالیت مالی زنان افغان مرکز آموزش حرفهای کوچکی را در این شهر باز کرده است.
مهرا بشیر، ۳۷ ساله این مرکز آموزشی را پس از آن ایجاد کرد که مهاجرت افغانها به پاکستان پس از تسلط مجدد طالبان در اگست ۲۰۲۱ بر افغانستان افزایش یافت.
زنان در این کارگاه، حرفهٔ خیاطی، مهارتهای دیجیتلی و آرایش کردن را فرا میگیرند. بشیر میگوید که پس از افتتاح کارگاه بلافاصله صدها زن برای شمولیت در آن ثبت نام کردند.
مهرا بشیر گفت: "اگر کمک دریافت کنیم، فکر میکنم بتوانیم بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ دانش آموز را همزمان آموزش دهیم و زنانی را که میتوانند نقش مهمی در جامعه ایفا کنند، توانمند بسازیم."
بشیر میگوید که هماکنون صدها زن در فهرست انتظار برای شمولیت در این کارگاه قرار دارند.
صدها هزار پناهندهٔ افغان پس از خروج نیروهای خارجی و تسلط دوبارهٔ طالبان بر افغانستان به پاکستان مهاجرت کرده اند. مقامهای پاکستانی مدعی اند که نزدیک به چهار میلیون افغان هم اکنون در پاکستان به سر میبرند که افزون بر ۶۰۰ هزار نفر آن در دو سال گذشته وارد آن کشور شده اند.
مقامات می گویند که حکومت پاکستان که خود با بحران اقتصادی دست و پنجه نرم میکند، به طور فزاینده ای نگران تعداد افغان هایی است که وارد این کشور میشوند.
پاکستان از اوایل سال گذشته به اینسو، به ویژه در ایالت سند، دست به بازداشت افغانهایی زده اند که به گفتۀ آنان فاقد اسناد قانونی اند. اما شماری از افغانها گفته اند که حتا با پاسپورت و ویزۀ پاکستان نیز بازداشت شده و مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.
مهرا بشیر میگوید که تمرکز اصلیاش گسترش کار برای زنان افغان بوده، اما برخی از زنان پاکستانی را نیز در برنامه گنجانیده است تا فرصتها را برای آنان در این منطقهٔ محافظهکار افزایش دهد.
اکثر زنان پس از فراغت از دورهٔ سه ماهه، برای کسب درآمد متوسط، اما معنی دار، کسب و کار خود را راه اندازی میکنند.
فاطمه، شهروند افغان که ۱۹ سال عمر دارد و در این مرکز آموزش دیده است گفت که اکنون میخواهد یک سالون زیبایی در پشاور باز کند.
او گفت: "در حال حاضر، برنامه من این است که یک سالون در خانه باز کنم. سپس بسیار حرفهای کار کنم تا در نهایت بتوانم یک سالون بسیار بزرگ برای خودم افتتاح کنم".