زنان پاکستان به مناسبت روز جهانی زن در سراسر آن کشور راهپیمایی کردند

صدها زن در پاکستان روز جمعه هشتم مارچ (۱۸ حوت) به مناسبت روز جهانی همبستگی زنان راهپیمایی کردند، اقدامی که به دلیل ادعای نفوذ غرب در یک کشور اسلامی با انتقاد گروه‌های مذهبی راست‌گرا مواجه شده است.

زنان در شهرهای بزرگ در راهپیمایی تحت نام ''عورت''، گرد هم آمدند تا در مورد مسایلی مختلف از جمله آزار و اذیت خیابانی، کار اجباری، و کمبود نماینده‌های زنان در پارلمان آن کشور آگاهی دهند.

فرزانه باری که راهپیمایی عورت را در شهر اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، سازماندهی کرد، در جریان سخرانی‌اش خطاب به صدها زن گفت: ''ما با انواع مختلف خشونت‌ها مواجه استیم: فزیکی، جنسی، خشونت فرهنگی، جاییکه زنان به خاطر حل مناقشات تبادله می‌شوند، ازدواج کودکان، تجاوز جنسی، آزار و اذیت در محل کارو جاده‌ها.''

او افزود: ''مردم در پاکستان [به خاطر این اعمال] مجازات نمی‌شوند. فرهنگ معافیت از مجازات وجود دارد.''

بر اساس آمار ملل متحد، فقط ۲۱ درصد زنان در پاکستان به حیث نیروهای کار و تنها ۲۰ درصد دختران در مناطق روستایی در مکاتب متوسطه ثبت نام استند.

در انتخابات اخیر پاکستان که به تاریخ هشتم فبروری برگزار شد، فقط ۱۲ زن به صورت مستقیم به کرسی‌های پارلمان رسیدند؛ پارلمان پاکستان ۲۶۶ کرسی دارد.

بخشی اعظم پاکستان زیر مقررات سختگیرانه "عزت" به گونه‌ای عمل می‌کند که زنان در مورد انتخاب تحصیل، شغل و اینکه با چه کسی می توانند ازدواج کنند، به بستگان مرد خود وابسته استند.

سالانه صدها زن به اتهام تخطی از این مقررات سختگیرانه توسط مردان کشته می‌شوند.

راهپیمایی عورت برای نخستین بار در سال ۲۰۱۸ در شهر کراچی پاکستان آغاز شد و سپس در بخش اعظم این کشور گسترش یافت.

اسد اقبال بت، رییس دیدبان حقوق بشر پاکستان، ایستادگی و قدرت زنان شاغل در مواجهه با باورهای زن ستیز زیانبار و عدم اطمینان اقتصادی را تحسین کرد.

او گفت:‌ ''اما از اینکه پاکستان هنوز در مقابله با نابرابری‌های جنسیتی مزمن از اقتصادهای (کشور‌‌های) جهان عقب است، عمیقاً نگران کننده است.''

حامیان زن احزاب مذهبی جناح راست نیز در مقابل راهپیمایی این زنان، مظاهرات کوچکی را در شهرهای لاهور و کراچی سازماندهی کردند. آنها با حمل شعار‌‌هایی از حفظ ارزش‌های اسلامی دفاع می کردند.

منتقدان، راهپیمایی عورت را به عنوان حمایت از ارزش‌های نخبگان و غرب در کشور اسلامی می دانند و سازمان دهندگان را به بی توجهی به حساسیت‌‌های مذهبی و فرهنگی متهم می کنند.

در سال های گذشته، سازمان دهندگان راهپیمایی عورت برای کسب مجوز برای مظاهرات در محاکم با دعوای حقوقی مواجه شدند. علاوه بر آن،‌ تصاویر ویرایش شده از شعار‌هایی که در جریان مظاهرات حمل می‌شد،‌ درفضای مجازی منتشر شد و این اقدام سبب آزار و اذیت و تهدید به مرگ شده است.