فعالان پشتون محکمهٔ ضد تروریزم پاکستان را محکوم کردند

یک محکمهٔ ضد تروریزم در شهر کراچی پاکستان یکی از اعضای جنبش تحفظ پشتون‌ را در هفتهٔ جاری به حبس ابد محکوم کرد.

قاضی طاهر به اتهام شرکت در تظاهرات سیاسی در ماه دسمبر سال ۲۰۲۰ در کراچی، بزرگترین شهر پاکستان، به حبس ابد محکوم شد. طاهر متهم است که در جریان تظاهرات، اظهارات توهین آمیزی به مقامات دولتی پاکستان کرده است

اما رهبران جنبش تحفظ پشتون‌ و دیگر فعالان دموکراسی‌خواه می‌‌گویند که طاهر حتا در تظاهرات دسمبر ۲۰۲۰ شرکت نکرده بود.

اعضا و حامیان جنبش تحفظ پشتون‌ که یک شبکه ضعیفی از فعالان پشتون است، خواستار حقوق برابر و مصوونیت برای اقلیت پشتون‌ در پاکستان هستند. آنها ادعا می کنند که رهبران آنها توسط نیروهای دولتی دستگیر، شکنجه و حتی کشته شده اند.

فعالان پشتون در اعتراض به بازداشت و محاکمه طاهر از حدود سه هفته بدینسو در مقابل پارلمان ایالتی ایالت سند دست به تظاهرات زده اند.

محسن داور، عضو پارلمان پاکستان و یکی از رهبران جنبش تحفظ پشتون‌، در تویتی نگاشته است: "هیچ مدرکی برای توجیه این مجازات سخت ارایه شده نمی‌تواند. حکومت پاکستان فعالان صلح‌جو پشتون را به حاشیه می‌راند."

طی دو سال گذشته، مقامات پاکستانی چندین تن از رهبران و فعالان جنبش تحفظ پشتون‌ را به اتهامات مشابه دستگیر کرده‌اند .

بر اساس گزارش رسانه های پاکستانی، علی وزیر، نماینده پارلمان پاکستان و یکی از بنیانگذاران جنبش تحفظ پشتون‌ و تعدادی دیگر از فعالان در دسمبر ۲۰۲۰ به اتهام "ساختن یک دسیسه جنایی و اظهارات توهین آمیز علیه ادارات دولتی " بازداشت شدند.

منظور پشتون ۲۷ ساله که در سال ۲۰۱۴ جنبش تحفظ پشتون‌ را بنیان گذاشت می‌گوید که دولت پاکستان به پشتون‌ها به حیث شهروندان درجه دوم می‌بیند.

آقای پشتون به صدای امریکا گفت: "در پاکستان هیچ عدالتی برای پشتون ها وجود ندارد." او افزود: "وقتی ما خواستار حقوق، حقوق مساوی می‌شویم و برخلاف رفتار استعماری علیه مردم خود اعتراض می‌کنیم، برای مدت نامعلومی به زندان می‌رویم. "

پشتون‌ها حدود ۱۵ درصد جمعیت ۲۲۰ میلیونی پاکستان را تشکیل می‌دهند و برخی از گروهای حامی این اقلیت قومی به شمول جنبش تحفظ پشتون‌، نیروهای امنیتی پاکستان را به سرکوب و بدرفتاری با پشتون‌ها در این کشور متهم می‌کنند.