خاموشی پنتاگون بر خروج نیروها از افغانستان 

یک روز پس از آن که دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده گفت که پیش از اخیر سال جاری، نیروهای باقی‌ماندهٔ امریکایی از افغانستان بیرون خواهد شد، وزارت دفاع امریکا دیروز در این مورد معلومات بیشتر ارایه نکرد.

رییس جمهور در یک تویت نوشت: "باید شمار اندک باقیماندۀ مردان و زنان شجاع ما که در افغانستان سرگرم خدمت اند، تا کرسمس [عید میلاد مسیح] به خانه برگردند."

سخنگو‌های وزارت دفاع و لوی درستیز عمومی قوای مسلح امریکا و همچنان قوماندانی مرکزی ایالات متحده که عملیات‌های نظامی را در شرق میانه نظارت می‌کند، به سوالات صدای امریکا در مورد خروج نیروها از افغانستان معلومات ارایه نکرده و آنرا به قصر سفید راجع کردند.

یکی از مقامات نظامی امریکایی بدون ذکر نامش به صدای امریکا گفت که رییس جمهور حرف نخست را ابراز داشته است و دفتر او در "انتظار هدایات" تیم پالیسی وزارت دفاع است تا "رهنمود بیشتر" را در این راستا فراهم کند.

رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی رییس جمهور امریکا، ساعات پیش از اعلام آقای ترمپ گفت که تا اوایل سال ۲۰۲۱ شمار نیروهای امریکایی در افغانستان از ۵۰۰۰ به ۲۵۰۰ کاهش خواهد یافت.

ایالات متحده در حال حاضر در حدود ۵۰۰۰ نیرو در افغانستان دارد و بر اساس طرح قبلی، شمار این نیروها باید تا ماه نومبر به ۴۵۰۰ تن کاهش یابد.

کنیت مک‌کینزی، قوماندان فرماندهی مرکزی ماه گذشته به صدای امریکا گفت: "در سطح ۴۵۰۰، ما هنوز هم توانایی تکمیل وظایف مرکزی خویش را خواهیم داشت."

این ماموریت‌ها شامل کمک با حکومت افغانستان و راه اندازی عملیات‌های ضد تروریزم اند.

این جنرال امریکایی به کرات در جریان مصاحبه‌ها با صدای امریکا تاکید کرده است که ایالات متحده باید مطمین باشد که طالبان از گروه‌های دهشت افگن مانند داعش و القاعده میزبانی نخواهند کرد.

او گفته بود که طالبان هنوز هم قاطعانه نشان نداده اند که روابط شان را با القاعده قطع خواهند کرد.

براساس معلومات حکومت ایالات متحده، در افغانستان و پاکستان حد اقل ۲۰ گروه تروریستی حضور دارند.

با وجود آنکه وزارت دفاع امریکا در رابطه به تویت رییس جمهور ترمپ مبنی بر خروج نیروها خاموشی اختیار کرده است، گروه طالبان آنرا یک گام مثبت خوانده است.

در این حال، منشی عمومی پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) امروز گفت که هر گونۀ تصمیم خروج از افغانستان و تنظیم قوای ناتو در این کشور در مشورت با متحدان آن صورت خواهد گرفت و ماموریت این پیمان در افغانستان بر اساس وضعیت پایان خواهد یافت.

ینس ستولتنبرگ، منشی عمومی ناتو ناوقت پنجشنبه هشتم اکتوبر (۱۷ میزان) در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: "ما در مورد آیندۀ ماموریت خود در افغانستان مشورت خواهیم کرد. مهم این است که ما تلاش‌های خود را هماهنگ کنیم...این تلاش تمامی متحدان و همکاران ما است و رویکرد ما بربنیاد وضعیت است. ما با در نظرداشت وضعیت [در افغانستان] تصمیم می گیریم، چون فکر می‌کنیم بسیار مهم است که تعهدمان را به آینده افغانستان ادامه دهیم."

آقای ستولتنبرگ افزود که ناتو و متحدان‌اش به گونۀ مشترک تصمیم گرفته اند تا به افغانستان بروند و با این رویکرد، نیروهای خارجی در چوکات ماموریت حمایت قاطع "در زمان مناسب" این کشور را ترک خواهند کرد.

رییس جمهور ترمپ در حالی به خروج متباقی سربازان امریکایی از افغانستان تاکید کرده است، که بر اساس توافقنامۀ صلح ایالات متحده-طالبان باید تمام نیروهای خارجی تا ماه می سال ۲۰۲۱ از افغانستان بیرون شوند.

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا برای روند مصالحه افغانستان بار ها تاکید کرده است که خروج کامل سربازان امریکایی از افغانستان مشروط به عملی کردن تعهدات طالبان در این توافقنامه می باشد.