پنتاگون: نیروی کافی برای محافظت از سفارت و میدان هوایی در افغانستان باقی می‌ماند

وزارت دفاع ایالات متحده می‌گوید که تعدادی بیشتر از معمول نیروهای امریکایی برای محافظت سفارت این کشور در کابل و دیگر تاسیسات مهم در میدان هوایی، در افغانستان باقی خواهند ماند.

جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا ناوقت سه شنبه ۲۹ جون (هشتم سرطان) به خبرنگاران گفت: "قرار نیست با افغانستان مانند سایر کشورها جاییکه فقط تعداد از نیروی دریایی داریم، رفتار شود. منظور من این است که افغانستان است و ما ماهیت تهدیدات امنیتی را در آنجا می‌دانیم."

اما آقای کربی تعداد دقیق نیروهای را که قرار است پس از خروج نیروهای ناتو در افغانستان باقی بمانند، واضح نساخت.

سخنگوی وزارت دفاع گفت که ایالات متحده "روی برخی از جزییات وضعیت امنیتی در میدان هوایی کار می‌کند". او افزود: "همین حالا که من و شما صحبت می كنیم، سربازان امریكایی در میدان هوایی حضور دارند واینکه آیندهٔ آن چگونه خواهد بود، فعلاً نمی دانیم."

این در حالیست که خبرگزاری اسوشیتدپرس هفته گذشته گزارش داده بود که حدود ۶۵۰ سرباز امریکایی غرض تامین امنیت دپلومات‌های امریکایی پس از خروج نیروهای این کشور که قرار است در دو هفتهٔ آینده تکمیل شود، در افغانستان باقی خواهند ماند.

این مقامات امریکایی به شرط فاش نشدن نامشان به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته بودند که چند صد سرباز دیگر امریکایی الی ماه سپتمبر در میدان هوایی باقی خواهند ماند تا با نیروهای ترکی در تامین امنیت میدان هوایی همکاری کنند.

براساس تصمیم جو بایدن، رییس جمهور امریکا روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به تاریخ اول می (۱۱ ثور) به گونهٔ رسمی آغاز شد و قرار است تا ۱۱ سپتمبر امسال تکمیل شود.

سخنگوی پنتاگون روز سه شنبه از پاسخ دادن در مورد تجدید نظر در ستراتیژی پس از خروج نیروهای این کشور در مورد حملات دفاعی علیه طالبان خود داری کرد اما افزود که "خشونت‌ها بسیار زیاد است".

آقای کربی گفت که "آنچه ما می خواهیم ببینیم این است که طالبان واقعاً به روند صلح باز گردند" و چیزهایکه اتفاق می‌افتد مسلماً‌صداقت تلاش‌های آنان در روند صلح را مورد سوال قرار می‌دهد.

سخنگوی پنتاگون همچنین گفت که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به معنی ختم آموزش، مشورت و کمک ناتو به نیروهای افغان نمی‌باشد.

همزمان با اظهارات سخنگوی پنتاگون، اسکات میلر، قوماندان نیروهای حمایت قاطع در افغانستان می‌گوید که این ماموریت تسلیحات و قابلیت این را دارد که از نیروهای افغان در میدان جنگ حمایت کند.

آقای میلر روز سه شنبه ۲۹ جون ( هشتم سرطان) در کابل به خبرنگاران گفت: "تصرف نظامی به سود هیچ‌کس و به سود مردم افغانستان قطعاً نیست. امروز ما بر اساس توافقنامهٔ امریکا-طالبان صلاحیت و قابلیت حمایت، به طور مشخص در بخش تجهیزات، حفظ و مراقبت و پایداری و همچنان قابلیت این را داریم در زمانی که نیروهای افغان مورد حمله قرار داشته باشند، از آنان حمایت کنیم."

در همین حال راس ویلسن، شارژدافیر سفارت ایالات متحدۀ امریکا در کابل امروز چهار شنبه از گروه طالبان خواست که خشونت‌ها را متوقف کرده و به میز گفتگوهای صلح برگردند.

آقای ویلسن با اشاره به گفته‌های اخیر سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا گفته است: "جهان دولتی را که با زور تحمیل شود در افغانستان نمی‌پذیرد."

این در حالی است که درگیری‌ها میان گروه طالبان و نیروهای افغان در حدود ۲۰ ولایت جریان دارد و حکومت افغانستان می‌گوید که گروه طالبان تلاش دارد تا از راه زور به قدرت برسد.

اما روز گذشته محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر به صدای امریکا گفت این گروه می‌خواهد که مذاکرات پیشرفت کند. او حکومت افغانستان را در عدم پیشرفت مذاکرات بین‌الافغانی در قطر مقصر خواند.