حکومت پاکستان روز چهارشنبه ۲۷ نومبر (هفتم قوس) گفت که در یک اقدام شبهنگام هزاران "فعال مخالف" را که به حمایت از عمران خان، صدر اعظم پیشین این کشور، دست به اعتراضات زده بودند، از اسلام آباد بیرون کرد.
حزب تحریک انصاف پاکستان به روز یک شنبه تظاهرات را برای آزادی عمران خان آغاز کرد و هزاران نفر را برای برپا کردن تحصن در اسلام آباد گردهم آورد. اعتراض کنندگان میگویند که عمران خان به گونهٔ "غیر قانونی" زندانی شده و باید آزاد شود.
علی ناصر رضوی، رییس پولیس اسلام آباد در یک کنفرانس خبری گفت که در جریان یک عملیات تصفیوی و با استفاده از گلولههای رابری و گاز اشک آور، نیروهای امنیتی مظاهره کنندگان را متفرق کرده و حدود ۱۰۰۰ نفر را بازداشت کردند.
رضوی گفت که درگیری های میان اعتراض کنندگان و پولیس، به مرگ حد اقل سه منسوب امنیتی و زخمی شدن بیش از ۷۰ نفر منتج شد. او ادعا کرد که اعتراض کنندگان از "اسلحهٔ و فلخمان" استفاده کردند.
اما حزب تحریک انصاف پاکستان عمران خان و باشندگان محلی، ادعای پولیس اسلام آباد را رد کرده و اتهام وارد کردند که نیروهای امنیتی علیه اعتراض کنندگان صلح آمیز از سلاح گرم استفاده کردند که در نتیجهٔ آن دهها معترض کشته و زخمی شدند.
حزب تحریک انصاف پاکستان از کشته شدن حد اقل ۱۰ نفر خبر داده است.
در حالی که مقامات دولتی در مورد تلفات غیرنظامیان خاموشی اختیار کرده اند، خبرنگاران محلی در رسانههای اجتماعی از تبصرههای اعتراض کنندگان حمایت کرده و اتهام وارد کرده اند که مقامات تلفات غیرنظامیان را پنهان میکنند.
حزب تحریک انصاف پاکستان گفت که نیروهای امنیتی با "یورش خشونتبار" بر اعتراض کنندگان این حزب در اسلام آباد، "از اسلحه به این نیت کار گرفتند که هر قدر از اعتراض کنندگانی را که میتوانند بکشند".
این حزب گفته است که جهان باید این "قساوت" و "فرسایش دموکراسی و بشریت" را در پاکستان تقبیح کند.
محسن نقوی، وزیر داخلهٔ پاکستان، اقدام نیروهای امنیتی را ستوده و گفته است که آنان "شجاعانه" اعتراض کنندگان را به عقب راندند.
مقامات در پاکستان ضمن سرکوبی مظاهره کنندگان خدمات انترنت و تلیفونهای سیار را قطع کرده، مکاتب را مسدود کرده و با استفاده از کانتینرها جادهها را مسدود کردند.
حزب تحریک انصاف افزون بر تقاضا برای آزادی عمران خان، خواستار استعفای شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان و حکومت ایتلافی وی نیز شده است.
این حزب ادعا کرده است که در انتخابات ماه فبروی که در آن شریف به قدرت رسید، تقلب صورت گرفته است.
شهباز شریف این تظاهرات را تقبیح کرده و آنرا "افراطگرایی" و "غیرقابل پذیرش" خوانده است.
عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان، از بیش از یک سال به اینسو در حالی در زندان به سر میبرد که بیش از ۱۵۰ پروندهٔ جرمی علیه وی ثبت شده است.
با آنهم، خان به صفت یک سیاستمدار محبوب، باقی مانده و حزب سیاسی او - تحریک انصاف پاکستان - میگوید که پروندههایی که علیه خان ثبت شده است، انگیزه سیاسی دارد.