هیات بلندپایهٔ ابتکار جهانی محو پولیو امسال برای بار دوم به پاکستان سفر کرده و از مقامات پاکستانی خواسته اند تا روند مبارزه با ویروس پولیو را تسریع بخشند.
برنامهٔ محو پولیو در پاکستان روز شنبه ۲۳ نومبر (سوم قوس) در اعلامیه گفت که این هیات از ۲۰ تا ۲۲ نومبر در مورد جلوگیری موثر پولیو با مقامات پاکستانی گفتگو کرده است.
این در حالی است که اداره ملی صحت پاکستان به تاریخ ۲۲ نومبر (دوم قوس) از تشخیص دو مورد جدید پولیو در دیرهٔ اسماعیل خان ایالت خیبرپشتونخواه پاکستان خبر داد که با این حساب شمار موارد مثبت این بیماری در آن کشور در سال روان به ۵۲ رسید.
این رقم شامل ۲۴ مورد در ایالت بلوچستان، ۱۳ مورد در ایالت سند، ۱۳ مورد در ایالت خیبر پشتونخواه و یک یک مورد در پنجاب و اسلام آباد میباشد.
در تشکیل این هیات، مسوولین اداری ابتکار جهانی محو پولیو و سازمان جهانی صحت شامل اند. این هیات با مختار احمد برت، نمایندهٍ ویژهٔ صدراعظم پاکستان در امور صحت و عایشه رضا فاروق، نماینده ویژه صدراعظم پاکستان برای محو پولیو دیدار کرده است.
مقامات پاکستانی تعهد خود را برای محو پولیو و محافظت از تمام کودکان تکرار کرده و گفته اند که یک برنامه قوی واکسیناسیون پولیو را راه اندازی کرده اند و تا حالا در سه کمپاین ملی برای اطفال تا سن پنج سال واکسین تطبیق شده است.
اخیراً، افزایش سریع موارد مثبت پولیو در پاکستان متخصصین صحی را نگران کرده است، زیرا در آن کشور در سال ۲۰۲۳، فقط شش مورد پولیو ثبت شده بود که چهار مورد آن در ایالت خیبر پشتونخواه و دو مورد دیگر آن در سند بود.
برنامه محو پولیوی پاکستان در گزارش خود افزوده است که ویروس پولیو در نمونههای محیطی ۷۶ ولسوالی پاکستان مشاهده شده است.
در این حال، ابتکار جهانی محو پولیو در گزارش خود گفته است که شمار واقعات مثبت فلج کودکان در افغانستان در سال ۲۰۲۴ میلادی به ۲۳ مورد رسیده است که بیشتر این موارد در ولایات هلمند و قندهار اند. سال گذشته افغانستان شش مورد پولیو را گزارش داده بود که همه در ولایت ننگرهار بود.
پاکستان و افغانستان، تنها دو کشور جهان اند که ویروس وحشی پولیو در آن گردش دارد.
برنامه محو پولیو در پاکستان در سال ۱۹۹۴ راه اندازی شد و از آن زمان به بعد شمار واقعات مثبت این بیماری در آن کشور کاهش چشمگیری داشت، تا جاییکه در سال ۲۰۲۱ فقط یک واقعهٔ مثبت پولیو در آن کشور ثبت شده بود.
اما چالشهایی چون شورشگری و ناامنی به ویژه در ایالتهای بلوچستان و خیبرپشتونخوا سدی را فراروی برنامهٔ محو پولیو در آن کشور ایجاد کرده و سبب شد که واقعات بیماری یکبار دیگر افزایش یابد.