وزارت مالیۀ افغانستان میگوید که همهگیری کروناویروس روی اقتصاد و امنیت غذایی این کشور تاثیرات منفی گذاشته و بودجۀ حکومت به تنهای پاسخگویی رفع این تاثیرات نیست.
عبدالهادی ارغندیوال، سرپرست این وزارت روز یکشنبه ۱۱ اکتوبر (۲۰ میزان) در میزگرد امنیت غذایی که در حاشیۀ اجلاس سالانۀ بانک جهانی که از طریق کنفرانس ویدیویی برگزار شده بود، گفت که افغانستان مانند سایر کشورها از همهگیری کروناویروس متاثر و امنیت غذایی آن با چالش مواجه شده است، اما این کشور در بخش زراعت فرصتهای قابل توجه دارد.
سرپرست وزارت مالیه گفته است: "بودجه سکتور عامه نمیتواند به تنهایی چالشهای انکشافی تاثیرات منفی کروناویروس را پاسخگویی نماید از همین رو ما متعهد استیم که اصلاحات لازم و مناسب را برای رشد سکتور خصوصی به میان بیاوریم و بودجه سکتور خصوصی را در بخش سکتور زراعت جذب کنیم."
این در حالی است که جنگ، ناامنی، گسترش کروناویروس و حوادث طبیعی مصوونیت غذایی بخش اعظم نفوس افغانستان را با تهدید مواجه کرده است.
نظر عنایت، معاون سخنگوی وزارت اقتصاد افغانستان به صدای امریکا گفت که ۱۳ میلیون شهروند این کشور که ۴۵ درصد کل نفوس را تشکیل میدهد، مصوونیت غذایی ندارند و بیش از ۵۵ درصد دیگر نیز زیر خط فقر زندگی میکنند.
آمار وزارت زراعت، آبیاری و مالداری افغانستان نشان میدهد که امسال تولید گندم در این کشور با ۲۰۰ هزار تن افزایش به ۵.۱ میلیون تن رسیده و برای حالات اضطرار در سیلوها ذخیره شده است.
از سویی هم، بر بنیاد معلومات برنامهٔ غذایی جهان (WFP) در حال حاضر کم و بیش ۱۵ میلیون افغان به کمکهای عاجل بشری نیاز دارند.