واکنش کاربران رسانه‌های اجتماعی در مورد کشته شدن مجیب الرحمان انصاری

مجیب الرحمان انصاری

کشته شدن مجیب الرحمان انصاری، یکی از عالمان دینی هرات که اظهارات‌اش در گذشته همواره جنجال بر انگیز بود، واکنش‌های متفاوت کاربران رسانه‌های اجتماعی و شماری از مقام‌های حکومت پیشین را در قبال داشته است.

مجیب رحیمی، سخنگوی رییس پیشین شورای عالی مصالحه افغانستان، در صفحه رسمی فیسبوک‌اش ضمن ابراز تاسف از کشته شدن غیرنظامیان در حمله روز جمعه بر مسجد شهر گازرگاه هرات، به گونه‌ای صریح از مرگ انصاری استقبال کرده است.

محمد اکبر محقق، یکی از کاربران فیسبوک، انصاری را به افراطیت مسلمان سنی علیه مسلمان اهل شیعه متهم کرده است.

کاوه جبران، یکی از کاربران فیسبوک، در واکنش به کشته شدن انصاری گفته است که "عاقبت همه ملاانصاری‌ها و ملاهبت‌الله‌ها همین خواهد بود."

محمد اکرام اندیشمند، یکی دیگر از کابران فیسبوک به گونه‌ای کنایه آمیز نوشته است که انصاری به شهادت که آروزی همیشگی‌اش بود، رسید و استدعا کرده است که "خداوند به تمام علمای دینی و ربانی کشور این مقام را عنایت کند."

اما امین پیغام، یکی از کاربران تویتر، گفته است که "خداوند شهادت مولوی مجیب الرحمن انصاری را قبول کند. سر بلند زندگی کردن و شهادت در راه حق، سرنوشت انسان‌های سعادتمند است. شهادت در راه حق، هزار برابر بهتر از سر ذلت است."

ننگیالی احمدی، یکی از کاربران تویتر از گروه طالبان خواسته است تا جلو ترور عالمان دینی را بگیرند.

قاری الهام، کاربر دیگر تویتر، نوشته است که "مولوی مجیب الرحمن انصاری بر اثر یک انفجار به شهادت رسید، خداوند شهادت اش را قبول فرماید و برای خانواده محترمشان صبر جمیل آرزو می کنم. اما اگر امارت اسلامی جلوی چنین حوادثی را نگیرد، بعید نیست که بسیاری از علما را از دست خواهند داد."

طالبان پس از مسلط شدن مجدد بر افغانستان، همواره ادعا کرده که تامین امنیت سراسر یکی از دست آورد‌های عمدهٔ این گروه بوده است، اما در یک سال گذشته، ولایت‌های مختلف افغانستان به شمول کابل، شاهد حملات مرگبار بوده که شامل حملات انفجاری و انتحاری در مساجد نیز می شود.

مجیب‌الرحمان انصاری یکی از حامیان طالبان بود و اخیراً اظهارات تند و به شدت پرخاشگرانه با مخالفان حاکمیت این گروه داشت.

انصاری در "گردهمایی بزرگ علمای افغانستان" که اخیراً در کابل برگزار شده بود، گفت: "این امنیت و این نظام به آسانی به دست نرسید. اگر کسی در مقابل این نظام کوچک‌ترین حرکتی می‌کند...باید مجموع علمای سرتاسر افغانستان...با این فتوا صدا بلند بکنند؛ کسی‌که در مقابل حکومت اسلامی ما قد علم می‌کند باید سر زده شود و از بین برود."

این عالم مشهور دینی همچنان در زمان حکومت پیشین افغانستان چندین بار به گونۀ علنی مردم را به عدم حمایت از نظام آن وقت ترغیب کرده و حکومت به رهبری محمد اشرف غنی را فاسد و مقامات آن را "یاغی" خوانده بود.